Man met waanbeelden ziet psychiater

'Hij snapt precies hoe ik me voel'

De Groninger Mark Trachter (31) heeft last van waanbeelden. Sinds geruime tijd ziet hij zelfs een psychiater.

De hallucinatie volgt elke tweede dinsdag van de maand hetzelfde patroon. “Dan lig ik op de sofa in mezelf te praten en dan zit er opeens een psychiater naast me een beetje begripvol te knikken. Hij zegt dan tegen me dat het allemaal in mijn hoofd zit.”

Mark hoopte lang op verbetering. “Hij snapt precies hoe ik me voel, en hij zegt dat niemand een leven lang een psychiater ziet. Maar de laatste tijd probeert hij allemaal pillen bij me naar binnen te stoppen. Ik denk dat het toch beter is als ik professionele hulp zoek.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ernstig! Hij ziet een hij, terwijl het om een zij gaat. Arme Mark! Toch geen losse draadjes door de aardbevingen daaro in Groningen?

Reageer
gravatar

We leven nu eenmaal in het Rutte-tijdperk van de ZZP’er. Deze vrijzwevende (of vrij zwevende) vaklieden moeten ook een boterham verdienen nu hun ‘psychiatrische maatschappen’ uit elkaar vallen en financiële rugdekking door de overheid dus wegvalt. Een krimpende vraag naar deze geestelijke gifmengers levert gevaar op voor het voortbestaan van de soort, die staat al hoog op de Unesco-lijst van uitstervende diersoorten. Overigens blijkt dat deze soort er toch in is geslaagd een atavistisch denkraam in de menselijke geest te construeren. Ik raad Mark Trachter daarom aan contact op te nemen met een gebedsgenezer of zich tot moslim te laten bekeren. In het uiterste geval is er dan nog een consult met Danielle (van de Waarzeggers-tv) mogelijk (0900-1960: € 3,60 per consult).

Reageer