Bron Robert Hoetink / Shutterstock.com

Boosheid over gratis ramadan voor vluchtelingen

‘Ik zou ook wel lekker op kosten van de staat willen vasten’

Veel vluchtelingen in asielzoekerscentra doen mee aan de ramadan en dat stuit diverse Nederlanders tegen de borst. Zij zouden zelf ook graag vasten en vinden het oneerlijk dat asielzoekers dat gratis mogen doen.

Vera den Braber (42): “Die gelukszoekers krijgen al genoeg. Mijn kinderen moeten gewoon een paar boterhammen eten ’s ochtends. Waarom mogen die vluchtelingen dan van ónze belastingcenten meedoen aan de ramadan in óns land?”

“Ik zou ook wel lekker op kosten van de staat een maand niet willen eten overdag”, foetert Robin Toorenvelt (25). Hij is van plan om met een aantal vrienden naar een asielzoekerscentrum te gaan om de bewoners eten te brengen. “Als wij niet vasten, dan zij ook niet.”

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra roept het kabinet op om de ramadan voor vluchtelingen te versoberen. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff laat onderzoeken of dat volgens de wetten van de logica mogelijk is.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig zijn er genoeg normale Nederlanders. Ik neem de haatzaaiende blanke niet eens serieus. Ik lach ze uit…. en idd ze kunnen er niet tegen als een buitenlander het beter doet als de hersenloze negatieve blankito. Petje af voor de eerlijke Hollander die je beoordeeld als mens en niet afkomst.

Reageer
gravatar

Dan zul je langzamerhand wel honger en een acuut slaapgebrek hebben opgelopen. Is de titel “hongerkunstenaar” nog vrij? Dan heb jij ‘m dik verdiend.

gravatar

WoW wat erg dat er mensen zijn die zo denken! Hebben jullie de afgelopen tijd bommen op je hoofd gehad of is je hele familie uitgemoord en is er niks meer over van jouw thuis, omdat alles kapot is geschoten? Mijn hart gaat hier sneller van kloppen van adrenaline en boosheid. Dat er mensen zijn die anderen iets zo erg misgunnen, want dat is waar het om draait je tekort gedaan voelen blijkbaar. Wanneer wordt er eens over MENSEN gepraat i.p.v. groeperingen. Als NL kapot wordt geschoten en ik moet ergens anders heen vluchten hoop ik dat er niet zo gepraat wordt over mij……

Reageer
gravatar

Ik ben blij dat ik overdag wel mag eten! Maar laat toch aub iedereen in zijn waarde!! Waarom toch dat schelden?

Reageer
gravatar

ZO ZIE JE MAAR WEER ALEMAAL ISLAM WAT DIT OOIT ZO MOOIE LANTJE BINEN KOMT ZOU VERBODEN MOETE WORDEN EN WAAROM WORDEN ZE NIET BIJ DIE ANDERE LANDEN IN DIE ZAND BAK OP GE NOMEN ER IS NIER OVER AL ORLOG

Reageer
gravatar

Cindy ik hoop dat jouw reactie eentje is die ik vaker zie in de Speld reageerpanelen, met veel spot en kwinkslagen. Ik neem ook aan dat alle spel- en grammatica fouten opzettelijk zijn.

gravatar

Alweer iets gecopie eerd van onze christelijke tradities. Wanneer
staat er eindelijk eens een moslim geleerde op die een vaste en
op het zonnejaar gebaseerde datum voor de Ramadan vaststelt
die wat beter hout snijdt dan deze achterhaalde moslimgewoonte?

Reageer
gravatar

WoW jammer.. Maar maakt niet uit. Ontwetenheid.. Er is 1 GOD. Joden doen ook aan vasten. Hebben de christenen dat ook van hen gekopieerd?

gravatar

Tuurlijk hebben de christenen het vasten van de joden gekopieerd… Het christendom is in eerste instantie gebaseerd op het jodendom.

gravatar

Ik snap de rammendan niet. Vaste is vasten, en dan dus niet ‘s avonds gaan zitten bunkeren!

Waarom ‘vasten’ ze eigenlijk?

Wat is ook alweer het nut van religie?

Waarom is de islam zo onderdrukkend en gewelddadig?

Reageer
gravatar

Racisme komt voort uit jaloezie.. Neem zulke zieke mensen geen eens serieus. Achter hun pc zijn ze hulk. In het dagelijkse leventje zijn ze sniekie. Ik beschouw jullie soort als ratten uit de Hitler tijd.

gravatar

Ah, er ist wieder da: Berend Willem Hietbrink, compleet én groen uitgeslagen achter een beeldscherm in een internetcafe.

Hé Berend, ouwe Dietser en professioneel demagoog; wat leuk dat je jezelf nu ‘Allochtonen’ noemt. Daar kun je een aardige subsidie voor krijgen, weet je nog?

Wanneer is de volgende fanclubdag, vol met handtekeningensessies en jolijt?

gravatar

Kalm nou maar Allochtonen, met de inmiddels gerealiseerde explosieve aanwas van andersgelovigen (gem. 2,8 kind per gezin) in dit land, is er binnenkort voor de op dat vlak zwak-presterende Christenen, buitenkerkelijken en ongelovigen (gem. 1,3 kind, doch wél 2,4 huisdieren per gezin) een rol weggelegd als etnische minderheid. Dan mogen “ratten uit de Hitlertijd” formeel volgens het geloof worden verdelgd. Zoals nu al gebeurt door I.S. in Syrië en Irak. Dus nog even geduld waarde Allochtonen, voordat de sha’ria hier wordt geproclameerd door Al Bakr Al Baghdadi. Jij hoort bij de groep die daarover het eerst wordt geïnformeerd.

gravatar

De grap is dat veel gebruikers van het woord ‘racisme’ eigenlijk niet weten wat het betekent.

Oefen kritiek uit op het asociale gedrag van een allochtoon, en hij gaat er niet op in, maar ‘verdedigt’ zich door te roepen dat je een rassist bent.
En een homo, natuurlijk.

Het erge is dat de media en politici dat domme spraakgebruik overnemen.

Net als dat àlle migranten nog steeds vaak als ‘vluchteling’ worden bestempeld.

gravatar

En hierboven staat natuurlijk het voorbeeld.

Stel rationele elementaire vragen (zoek maar op wat dat betekent) en ‘meneertje’ begint over ‘rassisme’ en ‘jaloezie’. Vooral dat laatste is stompzinnig, waarop zou men jaloers moeten zijn?

Het is trouwens Hitler-tijd.

gravatar

Het is toch ook te belachelijk voor woorden! Ik moet in de middagpauze n hele broodtrommel leegvreten en die alagtonen zitten daar lekker naar hun nagels te stare.
Ik zeg: “Lunch verplichting, ook voor alagtone! Net as wij!”

Reageer
gravatar

Helemaal mee eens.
Maar goed Nederlands is moeilijk hoor. Vooral voor mensen die hard schreeuwen over alles wat niet naar hun zin is. Zielig hoor.