Verongelijkte geit blijft hangen in slachtofferrol

‘Ze moeten ook altijd míjn hals doorsnijden’

De verongelijkte geit Grimbert zit vast in de slachtofferrol. Het dier blijft maar mekkeren over het feit dat hij op het punt staat om ritueel onthoofd te worden op een altaar.

Het dorp is het zat. Ze zeggen dat Grimbert zich niet zo moet aanstellen. Dorpsoudste Nemeny Kwale: “Ik snap dat het frustrerend kan zijn om een pijnlijke dood te sterven voor een inheemse god waar je niks mee hebt. Maar om daar zo over te blijven blèren als een verwend kind, daar heeft niemand wat aan. Dóe er dan wat aan denk ik dan, in plaats van je te laten vastbinden en je hoofd eraf te laten hakken met een botte sabel. Op die manier wordt het ook een soort selffulfilling prophecy en ben je inderdaad een slachtoffer.”

Volgens Kwale moet Grimbert een voorbeeld nemen aan mensen als Steve Jobs: “Jobs heeft ook een heel moeilijke periode beleefd toen hij weg was bij Apple. En hoorde je hem toen klagen? Nee, hij is daar doorheen gekomen dankzij doorzettingsvermogen en wilskracht. Dus, kop af, slagader vooruit en gaan met die banaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *