Bron YT - Rick Mammana

Veel ouders frituren stiekem zodra de kinderen van huis zijn

‘Met behulp van goedkoop parfum en de afzuigkap onder de radar blijven’

Zeker 23% van de 35-plussers met kinderen frituurt stiekem als het kroost van huis is. Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek naar de frituurgewoonten van Nederlandse ouders dreigt dit een trend te worden.

De geijkte methode voor stiekem thuis frituren is recht onder de afzuigkap. Veel ouders proberen hun sporen uit te wissen met kauwgom en mondspray, liefst ook nog gevolgd door het overdadig aanbrengen van Axe-deodorant of goedkoop parfum op hun kleding; alles opdat hun kids niets van hun heimelijke gewoonte ruiken.

Ideale frituurmomenten zijn volgens het onderzoek het schoolkamp in mei en op klassenfeestavonden. “Maar we zien ook steeds vaker dat ouders het aandurven om te frituren wanneer de kinderen liggen te slapen”, aldus de onderzoekers.

Onder de heimelijke frituurders is Frederique Vlasman (44), moeder van Richelle (11) en Menzo (9): “Vroeger frituurde ik als een ketter. Tijdens mijn zwangerschap ben ik daarmee gestopt. Nu merk ik dat ik af en toe weer zin heb, zeker als ik een borrel op heb. Als de kids de deur uit zijn, gaan hier de partysnacks in het vet. Als ze later zelf groot zijn, begrijpen ze het wel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou nou Apekool. Een lokale dakloze bier te laten halen, is wel de duivel verzoeken en/of de kat op het spek binden. Voor zover ik weet verkopen Aldi en Lidl ook bier in halve liter verpakkingen. Als er dus nog maar 30 cl. inzat weet je dat je een tandhakkende geheelonthouder 20 cl. vreugde hebt ‘geschonken’, ik zou de resterende 30 cl niet meer zelf opdrinken. Gun de dakloze z’n pleziertje; als jij het toch opdrinkt loop je serieus het risico op baardschurft en/of gingivitis. Afijn; kijk zelf maar.

Reageer
gravatar

Beste Frederique Plasman,
U bent nog erg jong (44), dat blijkt. Vroeger, in mijn tijd, frituurden we net “als”, maar gewoon de ketters zelf.
Warme groet,
Don

Reageer
gravatar

Een veel voorkomende variant op het “stiekem thuis frituren” is een “stiekem bezoek aan de plaatselijke vetschuur”. Een van de ouders verdwijnt stiekem uit het huis als de kids druk met hun sociale media aan de slag zijn. Na zich vol te hebben gevreten aan meervoudig verzadigde vetzuren, wandelt deze ouder naar huis en spoelt onderweg zijn of haar mond met een sterk mondwater. Deze sterk chemische uitwaseming wordt gecompenseerd door het nuttigen van een appel en/of 30 cl, bier of jenever. Na behouden terugkeer verdwijnt de andere ouder voor een cholesterolrijke consumptie naar keuze. Voordeel hiervan is dat er thuis niet dagenlang een sterke olielucht blijft hangen, nadeel is dat de kids intussen apps op hun smartphone hebben die de gevolgen van stil frituurgebruik kunnen detecteren.

gravatar

Zijn er Schultenbau van 30cl? Vaak is zo’n halve liter net teveel na een patatje oorlog.

Misschien moet ik het bier halen toch niet meer uitbesteden aan mijn lokale dakloze…

gravatar

Frituurvet zou in neutrale verpakking met weerzinwekkende foto’s moeten worden verkocht!!

Maar laten we beginnen met teksten als:
– Kan ernstige brandwonden veroorzaken!
– Geeft mond en klauwzeer!
– Risico op polycyclische aromatische koolwaterstoffen!

Reageer