Bron www.kremlin.ru CC BY, via Wikimedia

Turkije vraagt om vervolging Duits parlement

‘Uitspraak over genocide nodeloos kwetsend’

De Turkse regering heeft aan het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd om de Bondsdag te vervolgen. Ankara is boos dat het Duitse parlement vandaag een resolutie aannam waarin het de Armeense genocide erkent: “Er zijn grenzen aan wat een parlement op televisie kan zeggen. Dit soort kwetsende uitspraken zijn een misdaad tegen de menselijkheid.”

Het voorstel dat de Bondsdag heeft aangenomen maakte gewag van 1,5 miljoen Armenen. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken viel vooral over het woord ‘genocide’. “Het zal wel weer om satire gaan, maar dan wel hele slechte. Dit is nodeloos beledigend en niet eens echt grappig.”

Bondskanselier Angela Merkel heeft laten weten zich over het Turkse verzoek gebogen te hebben. Ze noemt de resolutie ‘bewust kwetsend’, maar wijst ook op de vrijheid van meningsuiting van het Duitse parlement. Uiteindelijk is het niet aan haar om te oordelen, meent ze: “Dit is geen zaak voor de politiek, maar van een onafhankelijk rechter.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Luttelgeest, je weert toch dat Zelfstandig Denken voor moslim-gelovigen ten strengste is verboden? Men moet te allen tijd bereid, gereed en in staat zijn om hoor- en zichtbare oppositie te voeren tegen politici in haramlanden die zich proberen te verweren tegen Soennitische bewegingen en motorclubs. Op voorschrift van het hoofdkwartier in Ankara moet men verder voldoende aantallen Amerikaanse, Franse, Belgische en Nederlandse vlaggen in voorraad hebben om die bij spontaan ontstaande halal-waves ritueel te verbranden en met voeten te treden. Vergoeding voor de aanschaf en opslag hiervan kan worden aangevraagd bij de plaatselijke uitkeringsinstantie.

gravatar

Erdogan hengelt blijkbaar naar duimpjes.

Wel raar dat Alexanders collega met de schizofrene aandoening ‘m juist nu laat vallen als een baksteen.

Tjonge Alex, het wordt onderhand wel eens tijd dat de rechter jouw geschiedenis en bestaansrecht gaat erkennen, anders blijft het maar door etteren hier.

Reageer
gravatar

Erdogan verwacht dat alle Turkse leden kaalgeschoren, geblinddoekt en verrot geschopt aan hem persoonlijk worden uitgeleverd.

(En oh, vergeet de geiten niet!)

Reageer
gravatar

Goed gezegd Cihat. Die genocide kan mooi uitgeruild worden met de holocaust. Weer een deal met Turkije, uitstekend idee. Jij hebt ze goed op een rijtje.