Bron YT - ProRail

ProRail gaat Overvecht en Lunetten opknappen

Werkzaamheden rond Utrecht Centraal kunnen nog jaren duren

De werkzaamheden rond Utrecht Centraal duren mogelijk jaren langer dan gedacht. Spoorbeheerder ProRail heeft extra tijd nodig om de wijken Overvecht en Lunetten te renoveren.

Volgens ProRail-woordvoerder Kirsten Plantinga zijn de wijken er slecht aan toe: “Met name in Overvecht is veel verpaupering en leegstand. Dat moeten we opknappen, zodat reizigers die Utrecht binnenrijden weer uitzicht hebben op een wijk in opkomst. Daarnaast willen we dat het spoor bij Utrecht Lunetten omringd wordt door buurten met een sterke sociale cohesie. Dat gaat wellicht meer dan tien jaar duren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoewel de spoorverbindingen hier weinig om het lijf hebben, krijgt wat mij betreft de Utrechtse Kanalenbuurt een hogere prioriteit bij renovatie. Enthousiaste groepen I.S.-aanhangers namen het initiatief deze kinderbijslagrijke volksbuurt op te vrolijken met stemmig-zwarte I.S. vlaggen. Deze buurt onderscheidt zich visueel door een kleurrijke Islamitische poldercultuur met boerqa’s, nicaab’s in alle kleuren van de regenboog en (merendeels witte) militanten-jurken. De nog schaars aanwezige autochtonen in deze wijk zijn óf aan het verhuizen of bezig aan hun bekering tot het Enig Ware Geloof. Deze verwaarloosde wijk dient met spoed te worden opgeknapt en van een pan-Arabisch uiterlijk voorzien. Binnen 1 jaar moeten hier, volgens het Mysterie van Ruimtelijke Ordening, tenminste 4 salafistische moskeeën worden opgetrokken en de hele buurt moet in Baghdad off white (kleurstaal 105) worden overgeschilderd. Een etnische uitdaging voor ProRail

Reageer
gravatar

Wat ontzettend leuk dat ProRail feitelijk een staatsbedrijf is. Zo dragen we allemaal ons steentje bij aan een mooi stukje Holland Promotie.

Reageer
gravatar

HAHAHAHAHA, daar is toch niets meer aan te redden?
Gewoon tegen de vlakte en er een bos op planten, of moeras van maken. Dan heeft de reiziger tenminste nog iets moois om naar (uit) te kijken…

Reageer
gravatar

Rara, “wie is de kip en wie het ei?”

Juist! De reiziger waarvan de wereld groter is als het ei.

“Alleen reizigers komen ergens en zien hun eindbestemming in een waas om er daarna voorbij te rijden”.

gravatar

ik vind het maar overdreven want de trein die door overvecht rijdt komt uit meppel dus de verpaupering in overvecht is daarbij vergeleken al een hele verbetering

Reageer
gravatar

De dieper betekenis van Overvecht is Schinveld. Awacs en Geilenkirchen zijn daarmee synoniem.
Het uitzicht word belemmert dus kappen…