TofikDibi by Green Bill - CC BY-SA 3.0

Taco Dibbits nieuwe directeur Rijksmuseum

Oud-Kamerlid volgt Wim Pijbes op

Taco Dibbits heeft een nieuwe baan gevonden. Het voormalig Kamerlid van GroenLinks volgt Wim Pijbes op als directeur van het Rijksmuseum.

Dibbits zat tot 2012 in de Tweede Kamer. Hij verliet de politiek nadat hij de lijsttrekkersverkiezing verloor van Jolande Sap. Vier jaar later kiest hij voor een nieuw avontuur in de museumwereld. Met Dibbits krijgt het Rijksmuseum voor het eerst een directeur van Marokkaanse afkomst.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En wie is Jolande Sap?

Er staat me bij dat die dude(ette) op de foto uit een kast met losgetrokken stekkers kwam – of was dat nou een act van Hans Klok?

gravatar

Taco, van harte gefeliciteerd met je nieuwe uitdaging! Ik herinner me nog levendig de mooie debatten die we samen in de Tweede Kamer hadden, vooral het moment dat je letterlijk er de stekker uittrok zal ik nooit vergeten.

Reageer
gravatar

Wim Pijbes heeft op tijd een andere baan gevonden: het Rijksmuseum staat op instorten en gaat binnenkort ook failliet. Dat komt door de twee Rembrandts van Rothschild die men aan het Louvre cadeau heeft gedaan. En ach, Taco Dibbets of Tofik Dibi, what’s the difference?

Reageer