Mijn neef liet elke dag een tractor over zijn gezicht rijden maar hij werd toch 36

‘Dood ga je toch’

Van jongs af aan leren we dat het slecht is om elke dag een tractor over je gezicht te laten rijden, maar mijn neef deed dat wel en die is gewoon 36 geworden.

Al sinds zijn vijftiende legde hij elke dag zijn hoofd op het erf om de buurman er met zijn John Deere overheen te laten rijden, soms zelfs twee keer op een dag. Mensen zeggen dan dingen als ‘Doe nou niet’ en ‘Weet je wel dat je daar dood aan gaat?’ Maar ook als je dat wel doet, kun je gewoon 36 worden, daar is mijn neef het bewijs van.

‘Dat soort dingen heb je toch nooit in de hand.’ zei mijn neef altijd. ‘Ik kende iemand die zijn hele leven nooit een tractor over z’n gezicht heeft laten rijden en die kwam op z’n 28e om het leven bij een verkeersongeluk met een veewagen. Dood ga je toch’, zei hij dan. En dat klopt. Afgelopen weekend is hij overleden. Zo is ‘ie dan ook wel weer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zie je wel!

Mijn opa rookte elke dag een sigaar, en die is 90 geworden!

Dat gezeur over roken! En over wat dat aan ziektekosten kost! En over wat dat voor overlast dat geeft! En over hoe dom dat is!

Betutteling! Dat moet ik toch zelf weten! Ik betaal toch belasting!

Diana Charité
Weet je wel, weet je niet?

Reageer
gravatar

Ach wat, al die sluikreclame voor tractoren: John Deere of Massey Ferguson, een Unimog of een Zvlata Galavani Raboted, wat maakt het uit?
Het is namelijk helemaal geen bandenprofiel dat zich op neef’s gezicht aftekent, want profielen van tractorbanden zijn altijd breed en zwart van de modder, maar nooit wit en smal. Dit is gewoon een zespuntige ster, een tribal tattoo voor fanatieke kibboetz-gangers op de Westelijke Jordaanoever. Als neef gewoon zijn keppeltje had opgehouden dan was het hele beeld zichtbaar geweest. Klaar nou?

Reageer
gravatar

Misschien was ik wat voorbarig ten aanzien van mijn rigoureuze standpunt over neef’s profiel.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat neef een principieel werkloze backpacker is die bij zijn rondreis over de wereld, zich bij door Maori’s heeft laten opleuken. Of is het een tennisfreak die onzacht met de kalklijnen van Roland Garros in aanraking kwam? Of een TU-student die met geometrische make-up indruk wil maken op een of meer mede-studentes? Een mens moet nooit te stellig zijn in zijn mening en gevangen in rigide intermenselijke observaties.

gravatar

Tja, je bent jong, onzeker misschien, en je wilt er bij horen..

Misschien dat shockerende plaatjes op de zijkant van het rollend materieel in de agri-business een positief effect kunnen hebben? De waarschuwende woorden lijken immer bij de doelgroep niet echt aan te komen.

Reageer
gravatar

De Traktor industrie is ook zo machtig dat ze wetenschappelijke feiten kunnen ontkennen. Er is geen verband tussen sterfte en je hoofd onder een tractor leggen.

Reageer