Vrouwen bij Korps Mariniers mogen eindelijk voor hun geslacht uitkomen

‘Don’t ask, don’t tell’ volgend jaar afgeschaft

Er wordt een definitieve streep gehaald door het ‘don’t ask, don’t tell’-beleid bij het Korps Mariniers, dat vrouwen verbood om openlijk voor hun geslacht uit te komen. Vanaf volgend jaar hoeven mariniers die tot de vrouwelijke sekse behoren daar niet langer geheimzinnig over te doen.

Het afschaffen van het beleid zorgt voor grote vreugde bij de vrouwen die al bij het Korps actief waren. Korporaal Marietje van Duurstede verzwijgt al vier jaar voor zijn kameraden dat hij een zij is. “Dat ik eindelijk gewoon tegen mijn collega-mariniers kan zeggen dat ik een vrouw ben, betekent ontzettend veel voor me. Ik heb gelijk cupcakes gebakken voor het hele peloton.” Haar collega Bob Reeuwijk vermoedde al een tijdje dat Marietje iets voor de eenheid verzweeg: “Tijdens het afdouchen viel het wel op dat Marietje een joekel van een vagina had, ja. Maar goed, kerels onder elkaar hè. Dan zwijg je daarover.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En hoe zit het daarna met de vrouwen die eigenlijk een soort man blijken te zijn? Manwijven zeg maar.

En het hele GLBT-gebeuren, dat moet nou eindelijk óók eens goed op de kaart gezet worden.

We eisen 6 soorten toiletten en douches!
Overal!

Joyce Hamilton
International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association

Reageer
gravatar

Henk, is het niet een beetje laat om nu nog uit de kast te komen? Je was toch al belijdend COC-lid?

gravatar

Toch valt er wat te zeggen voor de strategisch/tactische terughoudendheid van collega Bob Reeuwijk tijdens het afdouchen. Marietje zou namelijk heel goed een transgender kunnen zijn op weg naar masculiene voltooiing. Anders ga je daar toch niet voluit voor lul staan.

Reageer
gravatar

Juist, en onze minister van Defensie is een joekel van een vagina.

Vanaf nu dient de buste van een vrouwelijke marinier minstens 65 kilo te wegen, en dienen haar mannelijke collegae tenminste 30 push-up beha’s binnen twee minuten los te kunnen maken.

Kosten: 3 ton per jaar, nog afgezien van eventuele restauraties na de trainingen, bah!

Reageer