Bron YT - Reality Photo Videoproductions

Moeten gemeenten zelf auto’s in brand gaan steken?

‘Brandstichting door particulieren is veel te gevaarlijk’

In diverse plaatsen in Nederland is het een geliefde traditie: autobranden. Vooral bij jongeren is het erg populair. Toch laait de discussie steeds vaker op: kunnen gemeenten niet beter zelf auto’s in brand gaan steken?

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Jesse Klaver is het ‘puur geluk’ dat er de afgelopen weken geen gewonden zijn gevallen: “Natuurlijk zijn er particulieren die weten wat ze doen en een auto op een verantwoordelijke manier kunnen laten uitbranden, maar het blijven hobbyisten.”

Klaver pleit daarom voor autobrandshows door de gemeente: “Burgemeesters kunnen professionals een woonwijk insturen om een rijtje auto’s in de fik te steken. Dat is minstens net zo spectaculair en een stuk minder gevaarlijk.”

Maikel Verhoef (21) uit Lelystad vindt dat maar niks: “Sinds mijn veertiende steek ik ieder jaar samen met mijn pa de auto van de overbuurman in de hens. Dat is een familietraditie. Waarom willen ze dat afpakken?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Google is al bezig met een zelf-ontbrandende auto. Als alle elektromagnetische straling van smartphone, smartwatch, 10 inch tablet, het elektronische schuifdak en de TomTom wordt gefocussed op de inboard radio, breekt er na verloop van 30 seconden vanzelf brand uit in de accuruimte. Men heeft dan nog 15,3 seconden om levend het voertuig te verlaten. Aanbevolen voor bejaarde erflaters die hardnekkig blijven dóórleven

Reageer
gravatar

In de jaren dertig-veertig van de vorige eeuw hadden we veel ervaring met het van overheidswege kort-en-klein slaan en uitbranden van particulier bezit. Uiteindelijk zijn we er toch weer van afgeschaft. De vraag nam internationale proporties aan en groeide ons boven het hoofd. Ze zoeken het nu maar uit in Rusland en Polen.

Reageer
gravatar

Verder vind ik dit een prima idee.
De poitiek heeft ook diverse bedrijfsauto’s afgechreven op hun budget.
Dus dan kun je ook een betere auto gebruiken dan die miezerige invalidenauto’s.
Die grotere branden ook langer.

Reageer
gravatar

Willen de Groenlinksers daar dan ook behulpzaam bij zijn?

Voor een stukje stroomlijning, zeg maar, ofzo?

Zolang het maar niet van mijn verzekering- of belastingcenten afgaat!

werkgroep AZC Weg Ermee!

Reageer
gravatar

zolang de verzekering mijn auto vergoedt, maakt het mij niet uit wie hem in brand gaat steken, zolang het maar gebeurt!

Reageer