Farmaceut koopt patent Kusje erop© van mama

Middel gaat 14000 euro per behandeling kosten

De Duitse Farmareus Bayer heeft het middel ‘Kusje erop©’ geregistreerd. Het geneesmiddel is werkzaam bij een variëteit aan verwondingen bij kinderen en gaat veertienduizend euro per behandeling kosten.

Kusje erop© kent een lange historie in de traditionele geneeskunst, waarbij moeders de werkzame stof zelf voorschreven. In een grote patiëntenstudie was de werkzaamheid echter nog nooit aangetoond. Bayer financierde een klinische trial waarbij duizenden kinderen met schaaf- en brandwonden werden verdeeld in een groep die Kusje erop© kregen en een groep die de standaardzorg kreeg, een behandeling met pleisters.

De studie toonde aan dat kinderen uit de Kusje erop© groep gemiddeld een half jaar langer pijnvrij leefden, waardoor het middel nu versneld op de markt gebracht mag worden. De farmaceut waarschuwt wel voor bijwerkingen op hogere leeftijd: “Tot een jaar of 12 is dit middel goed te gebruiken, daarna kunnen symptomen als misselijkheid, angst en verwarring optreden. Tevens lijkt het weinig te helpen tegen Aids”, vermeldt de bijsluiter.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Deutsch Pharma-Riese Bayer hat das Mittel “Kusje es © ‘registriert. Das Medikament ist wirksam in einer Vielzahl von Verletzungen bei Kindern und ist 14.000 € pro Behandlungskosten.

Peck hat aus © eine lange Geschichte in der traditionellen Medizin, wo Mütter, die den Wirkstoff selbst verordnet. Jedoch in einer großen Patientenstudie wurde die Wirksamkeit nie nachgewiesen. Bayer finanziert eine klinische Studie Tausende von Kindern beteiligt sind, wurden mit Abschürfungen und Verbrennungen in eine Gruppe eingeteilt, die Kusje es © empfangen und eine Gruppe, die eine Standardbehandlung erhalten haben, die Behandlung mit Patches.

Die Studie zeigte, dass Kinder aus der Kusje es © Gruppe durchschnittlich sechs Monate länger schmerzfrei gelebt hat, so kann der Agent auf dem Markt beschleunigt platziert werden. Der Apotheker warnt vor Nebenwirkungen im Alter: “Bis zum Alter von 12 Jahren, das bedeutet, zu verwenden, dann zu Symptomen wie Übelkeit, Angst und Verwirrung auftreten. Es scheint auch, die wenig gegen AIDS zu helfen “, heißt es in dem Faltblatt.

Reageer
gravatar

Het middel “Kusje erop?” stamt nog uit de tijd dat Bayer nog gewoon IG Farben heette en Zyklongas leverde aan de Duitse overheid. Het patent verliep echter op 10 mei 1945. Dat Nivea het nu na 71 jaar weer op de Nederlandse markt introduceert, getuigt van slimme marketingstrategie. Overigens is tijdens het longitudinale onderzoek de controlegroep zeer bejaard geraakt en de test werd niet dubbelblind uitgevoerd, 75 % van de proefpersonen ontwikkelde wel spontaan ouderdomsstaar.

gravatar

ik mis de fotorolletjes van Agfa, een dochteronderneming van Bayer. Die was vroeger net zo groot als Kodak

gravatar

Haha, ze hebben het fout geregistreerd, het moet zijn Kusje erop®. Nu ben ik ze lekker voor en kan ik gaan rentenieren van hun fout.

Reageer
gravatar

Kompliment für dieses einwandfreies Steinkohlen Deutsch, Übersetzer, es ist einfach grossartig.
In de tijd dat Bayer nog gewoon IG Farben heette en Zyklongas leverde aan de overheid, was “Küsschen drauf?” al een geregistreerd geneesmiddel. Het patent verliep echter op 10 mei 1945. Herintroductie in 2016 via een andere verpakking en dosering op de Nederlandse Nivea-markt is een slimme marketingstrategie.

Reageer
gravatar

Ik wijs hier nog even op het middel “Leck mich am Arsch”. Dit middel (actief bestanddeel LMaA) is door de Dokters Vogel en Oetker vorige maand in Turkije op de markt gezet en wordt nu zelfs door president Erdogan gebruikt. Helpt ook tegen aambeien.