Bron YT - De Volkskrant

Sylvana Simons rekent af met eigen geloofwaardigheid

‘Ik walgde van de gezaghebbende vrouw die ik in de spiegel zag’

Woensdag maakte Sylvana Simons bekend zich aan te sluiten bij de politieke beweging DENK. Daarmee kwam er voor haar een einde aan een moeilijke periode, waarin ze geteisterd werd door haar eigen geloofwaardigheid. “Ik kon het niet langer aan.”

De stap naar de politiek voelt als een opluchting voor Simons. De afgelopen jaren liet ze als opiniemaker regelmatig van zich horen over onderwerpen als racisme en diversiteit. Het bleef echter altijd bij bedachtzame en genuanceerde uitlatingen. “Als ik in de spiegel keek, walgde ik van mezelf. Ik zag een sterke en gezaghebbende vrouw, die zich oprecht zorgen maakte over een aantal ontwikkelingen in de samenleving. Ik kon wel janken.”

Het schrijnende gebrek aan opportunisme begon steeds meer te steken. Simons deed haar best om zich te overschreeuwen, maar van haar voetstuk viel ze niet. “Hoezeer ik ook probeerde mijn redelijkheid van me af te schudden, ik bleef een gerespecteerd opiniemaker.”

Wat volgde was een periode van schaamte en verdriet. Maar op haar absolute dieptepunt ontmoette Simons een man die haar weer hoop gaf: DENK-leider Tunahan Kuzu. Hij opperde een politieke carrière. ‘Het was alsof mijn oogkleppen eindelijk afvielen. Waarom had ik daar zelf niet aan gedacht? Door mij aan te sluiten bij een politieke partij die de Armeense genocide ontkent en schaamteloos een dictator als Erdogan verdedigt, krijgt mijn onderbuik eindelijk vrij spel. Dankzij het cliëntelisme van Tunahan en zijn club kon ik de geloofwaardigheid die me zo lang dwars zat in één keer van tafel vegen.’

Als politica hoopt Simons voor eens en voor altijd af te rekenen met haar frisse authenticiteit. “Ik kijk ernaar uit onder het mom van het containerbegrip ‘verzoening’ geen enkele constructieve bijdrage meer te leveren aan het debat. Heerlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ondanks dat dit nieuws met een twist is, zou dit nog best een geloofwaardig nieuwsbericht zijn. Geen opleiding, weigert onderzoeksinstituten te erkennen om haar door zichzelf overgewaardeerd ego de politiek in te bonjouren en haar ongefundeerde totale haat aan blanken maakt dat zij met haar gezwam de splijtzwam is in deze samenleving.

Reageer
gravatar

Ze vergeet haar anti-Zwarte Piet periode !
Blijkbaar wil ze daar niett meer aan herinnerd worden vanwege haar nieuwe “job”.
Want als je ambities hebt om 4 (of meer!) jaar slap te lullen en verder niks nuttigs doen, dan moet de nederlandse belastingbetalers natuurlijk wel zien als iemand die geloofwaardige argumenten gebruikt om de zaak kracht bij te zetten!

Reageer
gravatar

Als ze al op televisie komt is het omdat zij zich niet begrepen en gediscrimineerd voelt! Maakt zich druk over niets maar geilt op de belangstelling! Hebben meer mensen last van die in DWDD hun kop regelmatig mogen vertonen! Een grote egotripperij en de idioten in de studio klappen voor alles! Zag laatst Twan Huijs in Nieuwsuur Connie Palmen interviewen n.a.v. de Libris literatuurprijs: Wat een afgang! Of ze de prijs uit medelijden had gekregen en wat zij met het geld ging doen! Als dat jouw journalistieke vragen zijn dan kan je beter maar stoppen! Maar hij denkt het geweten van Nederland te vertegenwoordigen: Foute inschatting! Maar dat doet media aandacht dus met je! Verliest ieder gevoel met de realiteit! Zelfde met Charles Groenhuijsen. Zijn reactie op de bezetting door studenten in Amsterdam: Mijn zoons studeren in de V.S. en dat zou daar niet mogelijk zijn! Studenten moeten studeren en de regels overlaten aan de bestuurders! Als we dat gingen doen in Nederland leefden we nog steeds in de middeleeuwen! Zolang ze in Amerika zitten valt het nog mee, maar o wee als ze terugkomen, dan blijken het ultra-republikeinen te zijn die ieder democratisch initiatief de grond in boren!

Reageer
gravatar

Je vergeet ijshockey! Dat is helemaal een schandaal. Trouwens dat glyfosaat niet verboden wordt is ook een groot complot van studenten uit de VS. Nee neem dan de doofpot heir te lande van Joris de pedofieloris op het ministerie. Helemaal foute inschatting! En de linkse zorgmaffia heeft het ook al voor elkaar: op elk pakje sigaretten komt een walgelijke foto. Nu de Zwarte Tulp op TV komt weet ik het zeker: Zwarte Piet is kut. Wie dat niet ziet heeft karnemelk in de kop! Net als autodrop: het zou verboden moeten worden. Je hebt gelijk: ieder democratisch initiatief wordt hier vermoord. Teken de petitie tegen scheurgras!

gravatar

Kan niet w8en tot Sylvana ‘Anti-Piet’ Simons erachter komt dat Sin ter Klaas een Turk was trouwens! LMAO Wait for it……

Reageer
gravatar

Syl heeft inderdaad de weg omhoog gevonden. Zelfs De Speld roemt haar superlatief talent om te ontpoppen tot een verbindende persoonlijkheid. Hoog boven het maaiveld beseft zij d’r gelijkwaardigheid onder aan haar gelijkwaardigen.

Nu nog een beetje aan het pragmatische denken werken Syl; op een roze wolk zitten zweven zonder parachute is niet al te handig.

Reageer
gravatar

Laten we ons op dit sociale medium positief uitlaten over Sylvana.

Sylvana is een bewogen vrouw in de bloei van haar leven die het opneemt voor gelijkheid, bedachtzaamheid en een positieve dialoog tussen oude en nieuwe nederlanders.

Reageer
gravatar

“die het opneemt voor gelijkheid, bedachtzaamheid en een positieve dialoog”

Zoals Orwell al beschreef in zijn Animal Farm, hanteert ook deze “dame” het principe “Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen”.

Bedachtzaamheid is haar vreemd, zij roeptoetert wat haar op dat moment goed uitkomt, alleen als anderen iets onwelgevalligs roepen zal zij oproepen tot “bedachtzaamheid”.

Positieve dialoog? Als het aan haar ligt mag straks niemand meer de zwarte piet toegespeeld krijgen! En positiviteit is in die dialoog van haar niet te verwachten.

gravatar

Geloofwaardigheid, bedachtzame en genuanceerde uitlatingen, mijn redelijkheid, frisse authenticiteit, constructieve bijdrage? Hebben we het over dezelfde Sylvana Simons? Dat zijn toch geen termen die bij dat zwartje passen.

Kom op!

Corrie.

Reageer
gravatar

We hebben het volgens mij over satire Corrie.

Heerlijkheid, genieten, frustratie voedend, als andere het niet snappen dat op de blanke duinen het spel van het leven alleen maar in hun hoofden afspeelt.

Benny

gravatar

Ja, de initialen van Sylvana Simons zijn inderdaad toeval of niet!

“Simons bekent eindelijk kleur”. Racist? Nee zij is degene die de kleur bekent en kan derhalve zichzelf niet discrimineren.

Wel stelt zij de vrijheid van meningsuiting van anderen ter discussie waarbij zij de mening van haarzelf als feitelijkheid wenst te waarderen. Dat kan natuurlijk niet.

En ik zou echt heel gevat en op de persoon Simons kunnen spelen in deze situatie, maar ik sla even over.