Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock

Yeşilgöz, Van der Plas of toch Marijnissen: wie wordt gekozen als nieuwe doelwit van vrouwenhaat?

D66-leider Sigrid Kaag verlaat de politiek. Daarmee zijn de speculaties over haar opvolging meteen begonnen: wie wordt gekozen als het nieuwe doelwit van ongebreidelde vrouwenhaat? Wij zetten de kandidaten op een rijtje.

Dilan Yeşilgöz-Zegerius
Yeşilgöz-Zegerius wordt lijsttrekker van de VVD, op dit moment de grootste partij. Daarmee is zij meteen een serieuze kandidaat voor het Torentje, wat de misogynie zonder meer kan aanwakkeren. Als vrouw met een niet-westerse achtergrond heeft ze nog een extra troef om in bepaalde kringen gehaat en bedreigd te worden. Nadeel: Yeşilgöz-Zegerius staat bekend als een rechtse hardliner.

Caroline van der Plas
De BBB deed het in maart geweldig bij de Provinciale Statenverkiezingen en zou in november hoge ogen kunnen gooien. De schijnwerpers zullen dus nóg meer gericht worden op Van der Plas. Nu al worden online regelmatig nare opmerkingen gemaakt over haar uiterlijk en extreemrechts heeft al veel complottheorieën over BBB verspreid. Toch is Van der Plas met haar nuchtere stijl ook juist geliefd bij een deel van de normaal gesproken vrouwenhatende doelgroep.

Lilian Marijnissen
Sinds Marijnissen aan de macht is, speelt de SP nauwelijks een rol van betekenis. Ook op haarzelf wordt doorgaans schouderophalend gereageerd. Maar in een speelveld waarin veel politieke leiders vertrekken, kan Marijnissen met haar vertrouwde gezicht zomaar boven komen drijven. Het valt niet uit te sluiten dat ze stijgt in de peilingen – en dus ook in de bedreigingen.

Marjolein Moorman
De Amsterdamse wethouder Moorman wordt genoemd als mogelijke leider van de gezamenlijke lijst van PvdA en GroenLinks. Het is echter waarschijnlijker dat de progressieve combinatie een mannelijke lijsttrekker krijgt. Moorman heeft bovendien nog weinig bekendheid, al kan dat snel veranderen.

Sylvana Simons
O ja, laat maar: het wordt gewoon Sylvana Simons.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zie hier toch weer mediastenologie in een waterstofperoxide bad zitten, had u nu blauw van de cote d’azur in gedachten om weer aan uw diep namaak stof pyjama’s festiviteiten te beginnen?

Ja achteruit zei u al in 2008 in boeboejakalalend. Mzzl vehad hoor, 50 jaar later niet meer pas niet meer waterpas.

Snap het ook niet.

Reageer
gravatar

Tsa. Wijven.
Welk keukenprinsesje gaat het worden? Eens zien. De keuze is uit een die Turk, dat varken, die eeuwige loser, een nobody uit Amsterdam die zichzelf natuurlijk helemaal geweldig vindt – zo grappig altijd. En die negerin die zelfs kwinkslag discriminatie vindt.
Lastig. Ik ga voor die Turk.

Reageer
gravatar

Moet je aan Wilders vragen. Caroline van der Plas kan hij niet aan, Yeşilgöz bijt z’n kop eraf, dus het zal inderdaad Lilian of Sylvana worden.

Reageer
gravatar

Man, wat ben ik blij als ik straks weg ben uit dit Kutland. Sowieso is de expatregeling fiscaal véél aantrekkelijker dan wat ik hier kwijt ben aan inkomstenbelasting.
Daarbij keer ik natuurlijk niet terug als minister, want de VVD wil over rechts. Dat betekent dat ik voortaan zelf moet gaan rijden en niet via de vluchtstrook de burgerfile kan passeren.
Ik ben in één keer van dat gezemel van de energietransitie af, geen stervensdure auto, véél goedkopere boodschappen, véél goedkopere benzine en ook klaar met dat geouwehoer van de Staat die volcontinu meekijkt waar ik mijn geld aan uitgeef en zelfs eet. En ook nooit meer dat gezeik over “ons” slavernijverleden.
En m’n dochters kunnen ook weer gewoon normaal over straat. Zonder sissende moslims achter hen aan. Zelfs ‘s avonds! Wat zeg ik? Mijn dochters kunnen straks gewoon het huis uit. Permanent. Ha!

Spanje lijkt me wel wat. Wanneer gaat de eerste vlucht?

Reageer