Shutterstock / Dutchmen Photography

Shutterstock / Dutchmen Photography

Sylvana Simons trots op toxisch klimaat Bij1: ‘We zijn echt een afspiegeling van de samenleving’

Het bestuur van de Amsterdamse afdeling van Bij1 stapt op wegens fraude, onenigheid met de landelijke partijleiding en racisme binnen de partij. Volgens oprichter en partijleider Sylvana Simons een goed teken: “Zo zijn we echt een afspiegeling van de samenleving.”

“Herkenning is een belangrijk thema in de hedendaagse politiek. De afgelopen decennia is er een kloof ontstaan tussen politici en burgers. Mensen herkennen zich niet meer in hun volksvertegenwoordigers”, zegt Simons. “Ik hoop dat mensen zien dat wij elkaar bij Bij1 het leven continu zuur maken, dat we elkaar intens haten. En dat ze dan denken: ja, zo ben ik ook!”

Voormalig nummer twee van de partij, Quinsy Gario, en oud-voorzitter Jursica Mill zijn eerder dit jaar opgestapt. Simons weet wel waarom: “Blijkbaar voelden zij zich verheven boven alle problemen die in de samenleving leven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien Ronnie Brunswijk* ** in de partij opnemen?

Zag hem net nog op TV.
GOUDEN vent!

Nouja, wat ‘ie weggestopt heeft hè.

* Veroordeeld bankovervaller en drugsdealer.
** Surinaams ‘politicus’: wie is Rutte?

Reageer