Facebook verwijdert Verenigd Koninkrijk uit EU

‘Er kijkt altijd een medewerker mee bij geopolitieke ingrepen’

Facebook heeft vandaag het Verenigd Koninkrijk verwijderd uit de EU. De Britse premier David Cameron heeft het bedrijf om opheldering gevraagd en eist dat zijn land onmiddellijk weer mag toetreden.

Waarom Facebook de Britten uit de EU heeft verwijderd, is onduidelijk. Waarschijnlijk is het land door meerdere mensen gerapporteerd. Facebook heeft echter steeds benadrukt dat er altijd een medewerker meekijkt voor er geopolitieke ingrepen worden gedaan.

In een reactie zegt Facebook dat de Britse koningin Elizabeth een mailtje heeft gehad met een toelichting. Cameron ontkent echter dat de vorstin zo’n e-mail heeft ontvangen.

Het is niet voor het eerst dat Facebook een land uit een internationale organisatie verwijdert. In 2013 werd Portugal geschrapt uit de Arabische Liga. Dat is nooit meer teruggedraaid.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die Engelsen met hun aparte munt, links rijden, aparte lengte en gewichtsmaten, etc
Daarom heb ik dat gemeld.
Bij de kliklijn (voor Nederlanders) bij het Engelsenmeldpunt.
En ik ben er trots op!

Reageer
gravatar

Cameron was niet te spreken over deze actie van Facebook: “Je mag Facebook’s beïnvloeding van het nieuws niet eens meer vergelijken met wat we hier met de BBC aan het doen zijn”.

Een onzorgvuldige journalist die zonder het te weten een microfoon aan had laten staan hoorde Koningin Elizabeth zeggen dat ze het ‘nogal onbeleefd’ vond van Facebook. Het deed haar denken aan de bezorgdienst van de lokale afhaalchinees.

Boris Johnson en Nigel Farage, die gespot waren in Luxemburg waar ze per tandem op zoek waren naar een leuk optrekje, vrezen dat dit incident weer aantoont hoe het continent wegdrijft van Groot-Brittannië. “Dat is ook waarom we hier op zoek zijn naar een huis”, zei Farage. “Ja, het is mooi centraal gelegen tussen Brussel en Straatsburg, dus dat is wel handig als we met ons bedrijf gaan lobbyen bij het Europees Parlement”, vulde Johnson aan. Het is nog maar de vraag of Luxemburg deze twee economische migranten een verblijfsvergunning zal geven.

Reageer
gravatar

Crowd funding is niet nodig. Het enige wat je hoeft te doen is op meneer Wilders van de PVV te stemmen. Hij zal het regelen dat Nederland uit de EU komt.

Gelukkig stemmen steeds meer Nederlanders op meneer Wilders van de PVV. 😉

Corrie.

gravatar

Jazeker Benny, en dat was uiteindelijk hard nodig ook. Dat er door de stroperige besluitvorming uiteindelijk niets gerealiseerd werd, heb ik na mijn opstijging helaas niet meer kunnen beïnvloeden.

Maar het is heerlijk dat de doorstroming betreffende mijn gat weer zijn normale en publieksvriendelijke proporties begint aan te nemen, want de overigens jarenlange en uiterst pijnlijke opstopping verstoorde eenieders humeur danig.