Bron YT - OmroepBrabant

5 mei: Hemelvaart is niet vanzelfsprekend

Nederland viert mogelijkheid om in de wolken te verdwijnen

Op 5 mei vieren we Hemelvaartsdag. Een mooie dag om erbij stil te staan dat hemelvaart niet vanzelfsprekend is. Op verschillende plekken in het land zijn activiteiten georganiseerd om de dag meer diepgang te geven. Het thema van dit jaar is ‘In de wolken’.

Zanger Jett Rebel is dit jaar de Ambassadeur van de Hemelvaart. Hij vindt het belangrijk dat we hemelvaart nooit voor lief gaan nemen: “In Nederland hebben we altijd de mogelijkheid om op een berg te gaan staan en in de wolken te verdwijnen en pas terug te keren rond het einde der tijden. Toch zijn er een heleboel landen waar dat helemaal niet zo vanzelfsprekend is. In Denemarken heb je bijvoorbeeld helemaal geen bergen. Als je dat tot je door laat dringen, besef je pas hoe goed we het in Nederland hebben.” Voor Rebel wordt het een drukke dag. Hij zal op zes plaatsen in Nederland optreden in een helikopter die recht omhoog gaat en nooit meer terugkomt. De zanger heeft er zin in: “Voor mij is dat het ultieme gevoel van hemelvaart.”

Ook voor radio-dj Giel Beelen heeft 5 mei een bijzondere betekenis: “Ik denk dat de hemelvaart van de één begint waar de hemelvaart van de andere ophoudt. Het klinkt natuurlijk als een enorm cliché enzo, maar voor de meeste mensen is hemelvaart toch zoiets als water uit de kraan. Vaak sta je er helemaal niet bij stil dat het er is. Daarom is het zo goed dat we een keer per jaar zeggen van: jongens, hemelvaart is van ons allemaal en dat is best wel een tof ding gewoon ofzo, weetjewel?”

Het Comité 4 mei en Hemelvaart maakte vandaag het thema van volgend jaar bekend.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee Cor, meid, je hebt volkomen gelijk, helicopters zijn net vrij onverzadigde vetzuren: ze kunnen links- of rechtsdraaiend zijn. Het hangt er maar van af van welke kant je dat beziet; van de onder of de bovenkant. Zoals onze MP het van bovenaf bekijkt; met alle VVD’ers gaat het goed; dus met Nederland gaat het goed. Uitkeringstrekkers en ouderen zullen nog van overheidswege doodbezuinigd worden.

gravatar

Dank je wel Wiemersma. Met Hemelvaart schijnt het een zonnige dag te worden. Zullen we dan een wandeling in de duinen bij Scheveningen maken?

Lekker ding! 😉

Corrie.