Ambulancebroeder is het zat dat mensen hem op feestjes vragen of hij even iemand kan defibrilleren

'Voortaan laat ik mijn gelpads en elektroden gewoon thuis'

Op elk feestje waar de 34-jarige ambulancebroeder Menno komt, is het weer raak: zodra de andere feestgangers Menno’s uniform zien, duwen ze hem een AED in zijn handen en vragen ze hem of hij iemand kan defibrilleren. “Erg irritant. Vaak ben ik op zo’n moment net in een leuk gesprek.”

Vorige week was Menno nog geen vijf minuten binnen op een huisfeestje toen hij zijn biertje al moest wegzetten om een jongen die roerloos op de grond lag een elektrische schok toe te dienen en hartmassage te geven. Op hulp van de andere genodigden hoefde hij niet te rekenen: “Iedereen stond er maar een beetje bij en liet mij al het werk doen.”

Menno heeft zich voorgenomen om de volgende keer dat hij op een feestje gevraagd wordt iemand te defibrilleren gewoon ‘nee’ te zeggen. “Ik kan wel aan de gang blijven. Voortaan laat ik mijn gelpads en elektroden gewoon thuis. Ze lossen het zelf maar op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Welnee joh, ze hadden 112 gebeld omdat dat dat lollig en origineel is!

‘weeju wa we kunne doen ? hi HI!! …. 112 belle !! ! woehhh ha ha haaa !!! !’

Tjongejongejonge, ga jij eigenlijk wel eens naar toffe feestje?!

gravatar

Raar verhaal, ik ga nooit in mijn uniform naar een feestje, neem ook geen spullen mee. En drink ook geen biertje in uniform.

Reageer
gravatar

Dom van menno om zijn uniform naar feestjes aan te trekken. Ga gewoon in een lang zwart gewaad en neem een zeis mee. Hebben ze je hulp lang niet zo vaak nodig !

Reageer