Stel ziet af van kinderwens na FaceSwap

'Risico op een kind met een misvormde bril is te groot'

Anna (28) en haar vriend Frank (29) hebben besloten geen kinderen te nemen. Het stel kwam tot dat besluit na het zien van een gezamenlijke FaceSwap: “Dit wil je je kind niet aandoen.”

Anna en Frank hadden al jaren een kinderwens, maar met de kennis van nu hebben ze die droom laten varen. De lijdensweg die hun kindje tegemoet zou gaan gaf daarin de doorslag: “De gedachte dat Frank en ik kinderloos zullen blijven is hartverscheurend, maar de resultaten van onze FaceSwap liegen er niet om. Het risico op een kind met een misvormde bril is gewoon te groot.”

Vrienden en familie steunen het stel in hun keuze. “Natuurlijk wil ik dolgraag opa worden,” zegt Joop (58), de vader van Frank. “Maar ik heb liever geen kleinkind dan een kleinkind dat zijn leven lang uitzichtloos moet lijden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En die wil jij wel “corrigeren”? Wie waren jouw vorige klanten? JanJaap van der Wal en John v.d. Heuvel?

gravatar

het schijnt ook beter te zijn eerst het kind 18 jaar te laten rijpen en dan kijken hoe het eruit ziet voordat je de beslissing neemt

gravatar

Een misvormde bril is ook heel erg. Het kind zal vermoedelijk worden gepest (denk aan “brillenjood”). Begrijpelijk dus. Hartverwarmend dat de familie het jonge stel ondersteund in zijn keus.

Reageer
gravatar

Een initiatief dat navolging verdient. Middels een parlementair comité, lintjes van Zijne Majesteit, hulde. Ik zou willen dat er in mijn tijd al zoiets als faceswap bestaan had.

Reageer
gravatar

Faceswap kan mooie, duurzame, relaties verstoren vooral als slechts de linkerhelft van de aanstaande ouders wordt geswapt. Het idee achter faceswap is dat ieder kind, afgezien van de basale genetica (o.a. X en Y cellen) van beide ouders, ook uiterlijke kenmerken mee krijgt. Als in een vroeg stadium reeds zo’n swap esthetisch rampzalig uitpakt, is het idd beter af te zien van nageslacht. Niettemin hebben de ouders van Mark Rutte toch doorgezet en ziet wat het nu toch tot tijdelijk voorzitter van de EU heeft geschopt.