Bron YT - PostmodernJukebox

Steeds meer bovenburen gaan op tapdance

Gekmakend potengebonk vooral populair als jij het journaal kijkt

Steeds meer bovenburen gaan op tapdance. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

In het afgelopen jaar steeg het aantal mensen dat boven je woont en aritmische teringherrie met de schoenzolen maakt met ruim twintig procent. Volgens trendwatcher Ron Groothart is het gekmakende potengebonk vooral populair op momenten dat jij het journaal probeert te kijken: “Wat je ziet is dat mensen steeds meer behoefte hebben aan onophoudelijk gestamp op een krakende vloer in een gehorig pand. Vooral als ze boven je wonen. In de ons omringende landen speelt dit veel minder. Daar woon je dan ook niet.”

Ook bovenbuurvrouw Annemieke zit sinds kort samen met het hele gezin op tapdance. “We zijn nog niet zo goed, maar we oefenen zo veel en zo vaak als we kunnen. Overdag hebben we geen tijd, want dan zijn onze onderburen niet thuis. Daarom doen we het vooral ‘s nachts of als er iets leuks op tv is. Alleen onze vijfjarige dochter Juultje vindt er niks aan. Zij houdt meer van ‘s ochtends vioolspelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik had bovenburen die graag gingen basketballen in de woonkamer, die ongelofelijk stampten alsof er een kudde paarden boven mijn hoofd heen en weer rende, die soms met stoelen gooiden als ze ruzie hadden en sowieso dan een schreeuw therapie uitleefden. Die een voor een bovenhuis bovenmaatse troost- hond hadden genomen voor de nogal moeilijke middelste dochter die maandenlang jankte en aan de muren vrat, en die gingen stofzuigen zonder hulpstuk met een borstel er aan…. Dus ja grappig, maar burenoverlast is het grootste probleem in Nederland en je hebt als zoiets je overkomt geen leven meer. En ik spreek helaas uit ervaring, heb er om moeten verhuizen….

Reageer
gravatar

Bij ons in de flat geen luide muziek of voetengestamp, godzijdank. Alleen natuurlijk drie keer per week een feestje tot een uur of twee, drie. Maar er zit wel regelmatig een heel naar hard gebonk in de radiator.

Reageer
gravatar

Tapdansen is dan ok echt héél leuk! Je moet natuurlijk wel een beetje rekening houden met je omgeving. Ik weet hoe storend zoiets is, tijdens het journaal. Daarom doe ik het bij wijze van ochtendgymnastiek. Ik sta dan speciaal iets eerder op, zodat ik na mijn ochtendkoffie nog even fijn een half uur, drie kwartier kan tapdansen. Als ik dan om 5.30 de deur uitga, ben ik nog ruimschoots op tijd om de files vóór te zijn en toch al lekker fit. Mijn benedenburen vinden het ook fijn. ZZij moedigen mij altijd aan met vrolijk gebonk en enthousiast gebrul. Héérlijk!

Reageer
gravatar

Ja gezellig, minstens met 5!

En dan synchroon stampen, net zolang totdat de kalk aan de onderkant van de vloer loskomt.

Jiiiiiiihá!!