Rechtenvrij kind geboren in Groningen

Geen naamsvermelding nodig bij gebruik van Jelmer

Vanochtend is in het UMC Groningen de rechtenvrije baby Jelmar geboren. Door zijn aangeboren licentie kan het kind door elke familie worden gebruikt als gezinslid, zonder dat er goedkeuring nodig is van de originele makers.

Jorn en Tamara Dijks, de makers van de rechtenvrije baby, spreken van een geheel nieuwe kijk op erfelijk eigendom: “Het alleenrecht op een kind is een achterhaald idee. Waarom zouden mensen alleen tegen betaling plezier mogen hebben van Jelmar? We willen graag dat iedereen hem kan plaatsen en bewerken waar zij het willen, zonder restricties.”

Voor het kinderloze koppel Joost en Anja komt de rechtenvrije Jelmar als geroepen: “Wij zijn zelf niet zo goed in het maken van kinderen en hebben niet genoeg geld om een stockbaby te kopen. Op deze manier kunnen wij Jelmar gebruiken zonder naamsvermelding. Gelukkig maar, want zijn naam stond ons toch al niet aan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik wacht nog op het kind met GPL license. Dat is dan een kind die door iedereen bewerkt kan worden, zolang het resultaat openbaar is.

Reageer
gravatar

Dan zou ik toch kiezen voor de LGPL licentie. Teneinde ik het kind ook aan en met commerciële toepassingen kan linken.

gravatar

“Duinslet”?

Een blijkbaar in de duinen residerende of opererende prostituee zie jij als een algemene metafoor voor elk ondraaglijk feit?

Ken jij er concreet eentje overigens?

Misschien beter: duinkonijn?
Dat bestaat tenminste, al zie ik de logica er ook niet van.

Succes!

gravatar

Nu we het toch over Geert Wilders hebben; Is het al opgevallen dat waar die terroristen hun bommen van maken precies hetzelfde is (H2O2) als dat wat Wilders in zijn haar smeert.

Zou me niks verbazen als ze ook dezelfde leverancier delen.

Reageer
gravatar

Niet waar. Geert Chlorix smeert Chlorix in zijn haar (zijn naam zegt het al). En dat is NaClO.

De alla akbarbaren gebruiken TATP (triacetontriperoxide).

gravatar

Kan het ook met terugwerkende kracht voor Corrie van hiernaast en voor haar pseudoniem Geert Wilders? Dan weet ik nog wel een mooie zeer warme plek voor hen!

Reageer