Bron YT - vastgoedzeepbel

Aprildeskundigen relativeren gevaren van april

'Aprilkunde is vakgebied in beweging'

Er breken drukke tijden aan voor aprildeskundigen. Voornaamste reden: de maand april is weer aangebroken.

Flemmo te Gader is een van de meest gevraagde aprildeskundigen. Ook dit jaar weer zal hij regelmatig in actualiteitenprogramma’s te zien zijn om mensen gerust te stellen over de gevaren van de maand: “Mensen denken bij april vaak aan Luik-Bastenaken-Luik. In de praktijk valt dat wel mee. Ik zie het als mijn taak om enige nuance te brengen in het debat. April is meer. De Ronde van Vlaanderen bijvoorbeeld, of de slag om Berlijn. Soms valt Pasen zelfs in april. Ik wil maar zeggen: het gaat echt om mensen. Dat maakt het zo boeiend.”

De aprilkunde is volgens De Gader een vakgebied in beweging. “Nog niet zo lang geleden werd bijvoorbeeld Koninginnedag gevierd op 30 april, tegenwoordig is dat Koningsdag op 27 april. Het is dus echt van belang om je vakkennis op peil te houden.”

Toch komt de aprilkunde steeds vaker onder vuur te liggen. Tegenstanders twijfelen aan de zin van het bestuderen van één bepaalde maand. Onzin, vindt Te Gader. “Als je goed luistert naar die aprilcritici, valt het altijd op dat ze meestal in april met hun argumenten komen. Dat geeft wel aan dat ze zelf ook niet zonder april kunnen. Bovendien hoor je die mensen nooit over een alternatief. Je kunt wel roepen dat april weg moet, maar dan is mijn vraag: wat ga je dán doen tussen maart en mei? Je moet íets.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste lezers, ik ervaar het als teleurstellend, vervreemdend en onjuist dat mijn hooggeprezen naam als aprildeskundige hier misbruikt wordt. Want ik heb niet gesproken met De Speld. Hoe komt men dan erbij om zo’n flutartikeltje te maken, waarin ik me niet herken en waarin onjuiste beweringen worden gedaan. Ik wil u vragen om het in het stukje beweerde niet serieus te nemen.
Bovendien wordt mijn naam, die mijn familie al eeuwenlang met trots draag, halverwege verkeerd gespeld. Niet ‘Te Gader’, maar ‘De Gader’ staat er opeens. Het geeft werkelijk het niveau aan van in ieder geval dit artikeltje van De Speld.

Reageer
gravatar

Toch wordt er weer weinig gedaan met overduidelijke signalen dat er in april weer de halfjaarlijkse aanslag in Parijs zal worden gepleegd. Uit betrouwbare Amerikaanse politiebronnen kwam van Cole Porter de gezongen boodschap “April in Paris”. I.S. streeft ernaar het vorige record aan doden en gewonden uit november 2015 dit keer ruim te overtreffen. Turkije verleent de hele maand april medewerking door vrije doorgang te verlenen aan Jihadisten met bomvesten en AK-47’s , op weg naar West Europa.

gravatar

V.w.b. Turkije; wanneer mogen we ons in referendum uitspreken over Turkije’s toetreding tot de EU? Of is dat intussen al in Brussel beslist? Je kunt van Erdogan zeggen wat je wilt (natúúrlijk niet in Turkije, maar hier -nu nog even- wél): vriend van I.S. en opkoper van I.S.-olie, ijveraar voor en hoeder van de enig juiste Islam, vader voor alle Turken in Europa, promotor van het volgende Azerbeidjaans-Armeens conflict, maar hij voert het akkoord met de EU wél uit, zonder aanzien des persoons. De gezichten van zijn slachtoffers aan de gesloten grenzen spreken boekdelen.

gravatar

Een deskundige van niks. Geen enkele verwijzing naar kikkers en/of billen. Daar ligt namelijk de oplossing van het veronderstelde hiaat.

Reageer
gravatar

Als aprildeskundige kan ik alleen maar beamen wat er in dit artikel vermeld wordt. Zo kan ik met mijn kennis bijvoorbeeld voorspellen dat er over twee dagen veel meer werk zal zijn voor mij en de collega’s in mijn vakgebied.

Reageer
gravatar

Nou, heer Koot en Bie; ik denk, dat ik wel eens zou willen weten, wat ik er van vindt. Je ziet het natuurlijk vaker, dat je er-gens iets van líjkt te vinden, maar nu is het wel héél actueel. Zeker gezien de spanningen, die in deze lentemaand -overigens een obsceen jaargetijde – tussen die ongegeneerde openstaande kelken, en het vliegend grut wat daar dan weer voor een poosje in verdwijnt. Het schijnt dat in Rusland dergelijk grut na april nooit meer is teruggezien, maar dit geheel terzijde.

Maar u heeft gelijk; ik vind er wel iets van, maar wat, is mij vooralsnog een raadsel. Onbeschrijfelijk zelfs.