JGA / Shutterstock

JGA / Shutterstock

Mensen die lentesportvakantie in Nederland vieren balen van weer

Veel gezinnen die de lentesportvakantie in Nederland besloten te vieren balen ontzettend van het weer. Het Nederlandse gezin Van der Ploeg zit sinds vanochtend zuur vanuit de bungalow naar buiten te kijken. ‘’Je hoopt dat het weer omslaat en we eindelijk aan onze geliefde lentesporten kunnen beginnen, maar het zit er voorlopig niet in’’, zegt moeder Hennertje van de Ploeg. ‘’Gelukkig hebben we iPads en Nintendo Switch mee voor de kids, maar leuk is anders.’’

Voor buitenlandse gezinnen is het een nóg harder gelag. De familie Braunschweigerstieglitz is helemaal uit het Oostenrijkse Bernhardstal (nota bene vlakbij de grens met Tsjechië) naar Overijssel gereden. ‘’Was für ein unglaubliches Unglück wir haben’’, moppert vader Diestert. ‘’Dan hadden we net zo goed naar Tsjechië kunnen gaan, tóch het lentesportvakantieland bij uitstek. Je neemt een keer een risicootje met Overijssel, Nederland, en zie wat er van komt’’, zegt de Oostenrijkse garagehouder mistroostig, naar buiten wijzende, naar het weer, naar zijn peilloze ongeluk.

Toch kan er ook bij Diestert wel een lachje vanaf. ‘’Er is meer in het leven dan lentesport. Wij houden natuurlijk ook van de randgeneugten van het lentesporten, zoals daar is het roekelen’’, zegt de olijke Oostenrijker met een vette grijns. ‘’De kinderen mogen gewoon meedoen, maar schrijft u dat maar niet op, haha.’’

Voor de fanatieke lentesporters is er wel nog een restje hoop: de rest van de week lijkt het weer wat aan te trekken. ‘’Pontsers uit het spreekwoordelijke vet dan maar en hopen op het beste’’, zegt Hennertje van der Ploeg. ‘’En als het niet toch niet wil, dan gaan we gewoon lekker après-roekelen bij de bungalow.’’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sonja, wat doe je nou? Van Tienen heeft zo zijn best gedaan een treurig verhaaltje te verzinnen over een druiligere lentesport in de droge laatste weken van de winter. Dat is toch kolder ten top!