Bron Flickr - iamdanw CC BY

Man woont op grens met België: ‘Juist nu solidair zijn met de keuken’

Inwoners Baarle-Nassau leven mee met Baarle-Hertog na aanslagen

De aanslagen in Brussel hebben tot verbroedering geleid in de grensgemeente Baarle-Nassau. Jan Verbrenk woont in een huis op de grens met België. De woonkamer ligt in Nederland, maar de keuken ligt in het Belgische Baarle-Hertog: “Wat er in de keuken is gebeurd, is verschrikkelijk. Je denkt meteen: dit kan ook in de woonkamer gebeuren.”

De vrouw van Jan was in België op het moment van de aanslagen: “Ze was tosti’s aan het maken. Ik heb meteen gebeld en gelukkig was ze ok. Het komt allemaal wel heel dichtbij op zo’n moment.” Verbrenk vindt het belangrijk om juist nu solidair te zijn met België: “We moeten de keuken laten weten dat ze er niet alleen voor staat. Dat geldt overigens ook voor de bijkeuken en de linkerhelft van de achtertuin. Als blijk van medeleven hebben we gisteren het plafond in de woonkamer laten witten in de kleuren van de Belgische vlag. Je doet wat je kan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Puh, je bent pas echt solidair als je initialen JC zijn, en op witte donderdag, als het vliegveld nog gesloten is, toch naar de eeuwige jachtvelden vliegt!

Reageer
gravatar

Ik durf beweren dat de speld ook niet is voor mensen die ergens tegen kunnen. De speld is. Verder niets.

gravatar

Alleen jammer van de files nu door alle grenscontroles. Hier in Baarle kost het me nu 15 minuten extra om van de woonkamer naar de keuken te komen. Er is wel een sluipweg via de bijkeuken, maar die is nu vergeven van de ongure types, dus daar durf ik niet meer langs te gaan als het donker is

Reageer
gravatar

15 minuten om het Bels Lijntje vanaf Baarle-Nassau naar de Belgen te rijden? Zo gaat de douane met hun brommerke niet kunnen volgen wanneer ge boter naar Turnhout brengt!

gravatar

Aha, een radicale versierder.

In onze straat gaan we ook aan de slag met van alles en nog wat gewoon doen.

Dat hebben we niet afgesproken maar we gaan wel gewoon doen.

Benny

gravatar

“Je Suis Er Klaar Mee”
“je Suis Sick Of This Shit”

Cliché-reacties helpen niet.

Maar, ‘Sterkte aan de nabestaanden hè’.
En: ‘Mijn gedachten gaan op de eerste plaats uit naar familie en vrienden van de overledenen’.