Bron Pixabay - Unsplash - PD

DE SPELD CHECKT: ‘Allahoe akbar’

Uitspraak is ongefundeerd

Je hoort het steeds vaker: “Allahoe akbar.” Gisteren nog op een vliegveld in Brussel. Maar klopt het ook? De Speld zocht het uit.

Ongefundeerd – Beweringen over de grootte van een opperwezen zijn per definitie ongefundeerd en oncontroleerbaar. De precieze afmetingen van Allah zijn niet bekend. Bovendien: de omvang van een god zegt uiteindelijk vrij weinig. Een walvis is ook groot, Zambia ook, de Melkweg zeker, maar dat zegt verder niets over de entiteit zelf. Al was Allah zo groot als een rijstkorrel, zijn omvang zegt niets over zijn transcendente potentie om tot geweld aan te zetten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

volgens mij moet je kijken naar de relatieve grootte ten opzichte van andere goden wat natuurlijk het makkelijkst te meten zou zijn als je ze naast elkaar afbeeld maar ja als je dat doet dan heb je meteen weer een bom in je nek

Reageer
gravatar

Allah mc snackbar is mijn Zoon.. deze heet zo in een computerspel, en ik schijn de grootste God te zijn…

gravatar

Middels het rijmpje ‘Allah is groot. Allah is machtig. Allah heeft een lul van één meter tachtig’ is de grootte van Allah vrij eenvoudig uit te rekenen. Met de aanname dat de verhouding tussen de grootte van Allah en zijn lul gelijk is aan de verhouding tussen een mens en zijn penis, kunnen we een kruistabel opstellen:

Lengte man x Penislengte = Grootte Allah x Penislengte Allah
1,80 x 0,10 = Grootte Allah x 1,80

Grootte Allah = 1,80 x 1,80 / 0,10 = 32,4 meter

JUIST — De bewering over de grootte van het opperwezen Allah blijkt tóch gedefinieerd.

Reageer
gravatar

Het is een stap in de goede richting, maar helaas biedt het rijmpje geen sluitend bewijs. Er wordt namelijk bij de grootte van het oppermachtige geslachtsdeel geen duidelijkheid gegeven over het vraagstuk of dit over een opgezwollen of een flaccide geslachtsdeel gaat.

gravatar

dus Aziatische goden zijn groter? En die van zwarte mensen zijn kleiner? Wat een discriminatie deze berekening

gravatar

Wat is het favoriete huisdier van een IS-aanhanger ? Inderdaad: het bomgordeldier. En zijn zijn favoriete bloem, tevens meest voorkomende aandoening ? Juist !

Reageer
gravatar

Inderdaad heb ik er niets aan om “groot” te worden gevonden. Persoonlijk ben ik veel liever wijs, machtig en, godbetere, humaan. Mag dat ?

Reageer
gravatar

Het zou al heel wat schelen als het begrip God, of Allah, we hebben nog meer namen – wat strakker zou worden gedefinieerd. Het is in de afgelopen millennia verworden tot een containerbegrip waarin een hoop uiteenlopende godsbeelden is samengeveegd. In die zin is god wel heel groot: een groot samenraapsel onsamenhangende ideeën.

Reageer
gravatar

In de zin “hut akbar” is “hut” onbepaald. Er staat nu “een walvis is het grootst” Dat is in ieder geval waar. Mag ik “al-hut akbar” (de walvis is het grootst) or “al-hitan akbar” (de walvissen zijn het grootst) als aternatieven aanbieden?