Bron YT - SpotlightCameraMicrofoon

VARA komt met Kinderen voor Kinderen Kids

Met nieuw concept wil de omroep een jongere doelgroep aanspreken

Kinderen voor Kinderen is er binnenkort ook voor kinderen: Kinderen voor Kinderen Kids. Met het nieuwe concept wil de VARA een jongere doelgroep aanspreken.

“Kinderen voor Kinderen is sinds jaar en dag erg populair bij succesloze dertigers met een ongezonde obsessie voor jeugdsentiment”, zucht presentatrice Milouska Meulens. “Van die mensen met Barbapapa-mokken enzo. Heel treurig allemaal. Zij zijn voor de VARA natuurlijk een belangrijke doelgroep. Maar goed.”

Meulens, twee uur later wél terzake: “In de reguliere Kinderen voor Kinderen worden alle liedjes gezongen door 20-jarige acteurs in bijna-hippe kinderkleding. Belachelijk natuurlijk. Daarom gaan we het nu met (Meulens beeldt aanhalingstekens uit met haar vingers, red.) echte kinderen proberen. Leve de Hilversumse creativiteit. Tering Jantje, maar schrijf dat maar niet op.”

Meulens, die naar eigen zeggen ‘de slechtste keuze van haar leven’ heeft gemaakt’, kijkt uit naar de eerste uitzending: “Dat moest ik zeggen van mijn eindredacteur. Weet je, ik mail je het fantasieloze persbericht wel even. Daar staat alles, bar slecht geschreven door die troela’s van Communicatie, wel in.”

In tegenstelling tot bij de reguliere versie zullen de liedjes in Kinderen voor Kinderen Kids wél aansluiten bij de belevingswereld van kinderen: “Dus geen zogenaamd invoelende teksten over uitstervende kindertjes in Afrika of zielige dieren meer. Man, wat was dát tenenkrommend altijd. Nu gaat het gewoon over kapotte iPads. Ook kut, maar in ieder geval niet zo fucking VARA”, besluit Meulens.

Kinderen voor Kinderen Kids is vanaf 20 april te zien op NPO3 (Meulens: “Als dat dan nog bestaat, ik hoop het niet”) en wordt beurtelings gepresenteerd door Milouska Meulens en Maarten van Rossem.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat de VARA-kijkers doelgroep succesloze dertigers met een ongezonde obsessie voor jeugdsentiment zijn moet voor iedereen allang duidelijk zijn.

Hun infantiele blik is stuitend. Ze hebben ons mooie Nederland verkwanseld.

Willen we meer of minder VARA?

Corrie.

Reageer
gravatar

Beetje respect voor de worstebroodjes!

Het staat wel in de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed van Nederland!
(Gotallejezes.)

gravatar

Ik ben mij nog persoonlijk aan het inzetten voor plaatsing op die lijst van de Frikandel Speciaal en het Pataje Oorlog.

gravatar

Komt er ook een ‘Kinderen voor Kinderen Kits, de Mjoezikal’?

Deel 1 – 7?

En een ‘The making of Kinderen voor Kinderen Kits, de Mjoezikal’?

Reageer
gravatar

Zo hoor je nog eens iets positiefs van over de grens. Na al dat nieuws gisteren uit Molenbeek, over de vondst van Abdessalam en vier van zijn medestrijders. Het leek wel of in één keer Saddam Hoessein en Bin Laden gevonden waren. Maar wat doen we hier in Nederland nou eigenlijk tegen terrorisme? Referenda houden om na notoire corruptielanden als Italië, Bulgarije, Roemenië ook de Oekraïne nog in te lijven? De ontdekker van de Bulgaarse toeslagen-truc loopt zich al warm en ons Min. van Fin. is alvast begonnen met verdere belastingverhogingen voor de gewone burger onder gelijktijdige belastingverlaging voor Google, Starbucks en andere belastingontwijkende multinationals.