PRO SHOTS / Imago

De opkomst van een nazistische partij in Duitsland: waar maken we ons druk om?

5 geruststellingen

Iedereen lijkt zich enorm druk te maken over de opkomst van de nazistische partij AfD in Duitsland. Maar is al die ophef niet een beetje overdreven? Wij zetten vijf redenen op een rij waarom we rustig kunnen gaan slapen.

1. Ze komen toch niet aan de macht
Overal in Europa zien we extreemrechtse partijen opkomen, maar overal worden ze ook buiten de regering gehouden. Hoe groot ze ook worden. Dus zelfs als de nazi’s de grootste partij in Duitsland worden, komen ze niet aan de macht.

2. Als ze wel aan de macht komen, zal het wel meevallen
In het verleden hebben extreemrechtse partijen in Oostenrijk, Italië en Denemarken in de regering gezeten. In Nederland gaf de PVV gedoogsteun aan een kabinet. Dat heeft allemaal geen misdaden tegen de menselijkheid opgeleverd. Het zal dus wel meevallen als de nazi’s de dienst gaan uitmaken in Duitsland.

3. Als het toch misgaat, grijpen Engeland en Frankrijk heus wel in
In het zeer onwaarschijnlijke geval dat het toch dramatisch misgaat, kunnen we in Europa altijd op grootmachten Engeland en Frankrijk rekenen. Dat weet iedereen.

4. Als dat niet helpt, lossen de Amerikanen het wel op
Je kunt het je eigenlijk niet voorstellen, maar mócht Europa er niet in slagen om eensgezind een vuist te maken, dan hebben we de Amerikanen nog. De nieuwe president moet waarschijnlijk niets weten van radicaal-rechts populisme en zal ons ongetwijfeld te hulp schieten.

5. Atoombommen


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

wat een gelul de duiters zijn bang om hun land kwijt te raken aan moslims dit is in mijn ogen logisch en nederland zou ook wakker moeten worden…nazi’s hou toch je mond als je niet weet waar je over praat

Reageer
gravatar

De AfD heeft vandaag aangekondigd dat ze het Naziverleden van Duitsland niet langer als schande maar als trots willen zien. Kinderen moeten leren over de knappe militaire prestaties van de Wehrmacht, etc.

Dus ik zou uw mond maar even houden als U niet weet waar U over praat.

gravatar

Kijk bijv. eens goed hoe I.S. (de bloem van de Islam) omgaat met Yezidi’s, Shi’ieten, Christenen en buitenkerkelijken. Soennieten (o.a. Wahabisten, Salafisten en Jihadisten) vertegenwoordigen naar eigen mening de enig ware godsdienst. Daar is de rest van de wereld mooi mee.

gravatar

Ja dat klopt, de Nazi’s hebben ook veel goede dingen gedaan voor Europa kwa infastructuur en dergelijke. Daar zitten zeker wat overeenkomsten met de EU. Goede gezien, Bas.

gravatar

Veel Nederlanders vragen asiel aan in Friesland is me verteld.
Als ik mijn familie verkocht heb, dan kan ik ook naar Friesland.
Mensen die de Friesche taal niet machtig zijn en geen binding hebben met Friesland hebben een duidelijk voordeel.
Vandaar mijn keuze voor Friesland.

Reageer
gravatar

Een opkomende partij in Duitsland wordt weggezet als ‘nazistisch’: waar maken jullie je druk om?

Feit is dat dit soort partijen niet alleen het sentiment van een groot deel van de bevolking vertegenwoordigen, maar in feite ook steeds meer het beleid van de Europese politiek. Iederéén wil ondertussen de grenzen dicht, is het niet bij ons dan wel de buitengrens. Oja, behalve Angela Merkel.

Detail: ook Dick Schoof (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding) waarschuwde vandaag voor infiltratie van terroristen via asielzoekers.

Niet zo gek met de ontdekking van terroristen in zowel Brussel als Parijs. En alle stront in Ivoorkust en ik weet niet waar nog meer.

Europa en Nederland hebben het recht hun grenzen te verdedigen. We verdienen hier niet het gratis geld voor de rest van de wereld.

Reageer
gravatar

Gratis geld.
Gratis geld? Ok, zal wel.

Las net in de Telegraaf dat de Efteling vorig jaar meer bezoekers dan ooit heeft mogen begroeten.
Vooral de Duitse toeristen zorgden voor de lange rijen in 2015.
Ze mogen voor minder geld naar binnen dan de Nederlandse bezoeker tenzij die Nederlander voor 10.000 euro boodschappen heeft gedaan bij AH. Dan krijg je korting. Is korting gratis geld vraag ik me nu af. De grenzen van de Efteling sluiten want eigen volk eerst en vol is vol?
Vroeger was alles veel leuker met name de reacties hier op de Speld. Die werden voor gratis geld geschreven door mensen met gevoel voor humor.
Nu gaat het over stront in Ivoorkust 🙁

gravatar

Het is bijna angstaanjagend: Dick Schoof komt anderhalf jaar ná de gemiddelde burger tot de conclusie dat in groepen asielzoekers, echte Syrië-vluchtelingen en economische migranten enkele pelotons IS-leden zijn geïnfiltreerd. Onder Erdogan worden aan al zijn I.S.-vrienden ‘echte’ Syrische paspoorten verstrekt (á € 15,-) op elke gewenste naam. Hij krijgt nu van de EU nog 6 miljard om echte vluchtelingen tegen te houden. Europa kijkt discreet de andere kant op, net zoals in april 2015 bij de Armeense genocide.

gravatar

@Outsider het verschil is natuurlijk dat wij “klootjesvolk” ongefundeerd aannames mogen maken (zolang we er niet naar handelen), maar de nationale coördinator terrorismebestrijding ook echt onderzoek moet doen. Je kan natuurlijk niet bij elke asielzoeker de deur in trappen omdat je onderbuik kriebelt, dan kun je net zo goed gelijk lid worden van de AfD. Het feit is dat het aantal terroristen dat mee is gekomen met de vluchtelingenstroom tot nu toe gelukkig mee valt. En degenen die we doorhebben worden in de gaten gehouden zodat we terrorisme nog beter kunnen voorkomen en eventueel netwerken kunnen ontdekken. We werden gewaarschuwd door alt-right media over treinen vol ISIS mannen (wat foto’s van 10 jaar geleden bleken te zijn met gefotoshopte ISIS vlaggen) en dat is gewoonweg onwaar. We hebben, simpelweg door ze binnen te laten, miljoenen onschuldige mensen gered en daarom ben ik trots op ons land.

Zo, nu weer terug naar de satire.

gravatar

Als ik die niet-blanke/kwart blanke mislukte kop zie weet ik al genoeg. Het is gecontroleerde oppositie, nazisukkels het gevoel geven dat er een partij is die bij hen past. In feite hebben ALLE partijen dezelfde agenda. LInks of rechts, alle wegen gaan naar Rome.

Reageer
gravatar

Quote (kop):
“De opkomst van een nazistische partij in Duitsland: waar maken we ons druk om? ”

Inderdaad, geen enkele rede om jaloers/ongerust te zijn:
“Wij” hebben blonde Geert 😉

Reageer
gravatar

Een variant op: hoeveel engelen gaan er op de punt van een Speld? Aan de andere kant moeten we ons wel realiseren dat we -weliswaar- nu weer neo en crypto-nazi’s in onze multiculti samenleving tellen, maar als compensatie hebben we nu ook bijkantoren van Al Qaeda, Al Nusraa, Boko Haram en I.S. in Schilderswijk en Kanalenbuuirt. En dat is een hele troost. Toch?

gravatar

en als Kim Jong Un leider is van de nazistische partij? Hebben ze wel rekening gehouden dat Engeland, Frankrijk en de Amerikanen niet in staat zijn van Korea te winnen?

Reageer
gravatar

Feyenooit heeft hoegenaamd NIKS met Rotterdam te maken. Dat is Zuid (en dus géén Rotterdam!) De Club Van Rotterdam is Sparta. Sparta zal overigens niet ‘toch nog’ maar met straatlengte verschil kampioen worden. Bij Sparta weet men ook nog wel van bommen: 14 mei 1940 vielen die. Het Kasteel was plek bij uitstek om Rotterdammers op te vangen.

gravatar

Als geboren Rotterdammer kan ik alleen maar beamen wat onze logistieke expert betoogt. Kadastraal worden Zuid en Feyenoord bij Rotterdam gerekend, maar iedere verwantschap met dit achtergebleven gebied is louter imaginair. Sparta komt terug in de eredivisie en over een jaar weet niemand meer wie of wat Feyenoord is. De Kuip wordt omgebouwd tot AZC.