Man denkt dat het pauze is na plotseling einde arthousefilm

‘Blijkbaar duurt hij nog 3,5 uur’

Het plotselinge einde van de arthousefilm ‘Le Nichoir’ heeft Marc Koenders (32) op het verkeerde been gezet. Na 3,5 uur eindigde de film, midden in het verhaal, met een shot van de lesbische stiefdochter van de protagonist die van een duikplank een zwembad in springt. Marc denkt nu dat het pauze is.

“Blijkbaar duurt hij nog 3,5 uur. Dat is een hele zit, maar ik heb het er wel voor over”, zegt de filmliefhebber. “Hij is echt steengoed, al kan ik het niet altijd even goed volgen. Ik vind de symboliek erg mooi en de acteerprestaties zijn fenomenaal, vooral in de scènes waarin 20 minuten lang niets wordt gezegd. Typisch Frans.”

Marc is inmiddels weer in de filmzaal gaan zitten, tot zijn verbazing als enige. “Ze hebben nog niet laten zien waarom de buurvrouw van die filosoof zo schrok toen ze een telegram van haar overleden grootvader uit Lille kreeg. Je wilt toch weten hoe dat afloopt?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoe zouden ze dat in Duitsland nasynchroniseren?

(Aaarghhh!!!)

Laten ze daar nou eens niet films verkloten!
– Origineler.
– Sneller.
– Goedkoper.

Rick de Gier (VPRO)

gravatar

Maar het gebeurde me ook eens dat ik bij een al draaiende van Warmerdam naar binnen was gegaan om er vervolgens achter te komen dat ik daar alleen zat toen mijn ogen aan de duisternis waren gewend.

Reageer
gravatar

Daarentegen ging ik eens bewust weg halverwege een Fellini van 4 uur lang.

Dat had ik de keer daarvoor ook moeten doen.

Hype die Fellini .

Reageer