Hoe is het om op 30 februari jarig te zijn?

Christof (0) viert zijn verjaardag op de 29e

Veel mensen moeten er niet aan denken: geboren worden op 30 februari. Het overkwam Christof (0). Dit jaar kon hij weer eens niet zijn verjaardag vieren.

“Vaak denken mensen dat het vervelend is om jarig te zijn op een dag die niet bestaat”, vertelt Christof. “Maar eigenlijk valt dat reuze mee. Ik vier mijn verjaardag gewoon soms op de 29e. Dat is ook leuk, al is het toch anders dan écht jarig zijn.”

Op kantoor maken collega’s vaak flauwe grapjes over zijn gebrek aan leeftijd. “Ze zeggen dan: ‘jij mag nog geen alcohol’ of ‘jij bent vast nog niet zindelijk’.” Christof kan er wel om lachen: “Dat is omdat ik in theorie nog steeds 0 ben. Snap je?”

Inmiddels is Christof er helemaal aan gewend om op een ongebruikelijke dag jarig te zijn. Hij is er zelfs trots op: “Ik ben de enige Nederlander die op deze dag jarig is. Het is echt mijn dingetje. Ik heb mijn vriendin ook al verklapt haar een keer op 30 februari ten huwelijk te vragen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Even serieus: er zijn landen waar ze wel de 30e februari kennen. In onze jaartelling is dat zelfs ook zo, en wel in het jaar 8228.

Reageer
gravatar

Wiemersma komt hier weer aardig uit de hoek, maar opnieuw met een technische overkill die ontmoedigend werkt op de moraal van fysisch minder begaafden. Wiem: in Frankrijk zou men jou rubriceren als een “m’as-tu vu”. Hou toch op met dat koketteren met een paar jaar vervolgonderwijs

Reageer
gravatar

Meneer u bent op de site van De Speld, de enige site waar zin en onzin elkaar treffen en waar we weer even kind mogen zijn.

gravatar

Ze hadden gewoon de dagenteller van de horloge niet vooruit gedraaid op ‘t gemeentehuis.
Die ambtenaren zijn gewoon ontzettend druk met “werken” en hebben geen tijd voor zulke details.

gravatar

volgens Wikipedia: “Tegenwoordig is de seconde gedefinieerd als 9.192.631.770 perioden van de straling die correspondeert met de overgang tussen de twee hyperfijnenergieniveaus van de grondtoestand van de isotoop cesium-133.”

gravatar

Volgens Mr. Wiemersma:
Een seconde vertegenwoordigd 1/86.400 van een aardse dag, ook wel etmaal genoemd.

Aangezien de aarde steeds trager draait (o.a afgeremd door zonlicht) zal deze seconde derhalve een steeds langer durende eenheid worden.

Het vast relateren van de tijdsduur van een seconde aan een andere eenheid dan zichzelf is dus pure waanzin.

Dat het momenteel zo zou kunnen zijn dat een seconde precies relateert aan 9.192.631.770 perioden van de straling die correspondeert met de overgang tussen de twee hyperfijnenergieniveaus van de grondtoestand van de isotoop cesium-133 berust op louter toeval en is tijdelijk.

gravatar

Ik ben 52 keer per jaar wekig. Dat loopt wel in de papieren. Maar ook lekker veel cadeautjes.

♫ Er is er één wekig hoera hoera, dat kun je wel zien dat ben ik. ♫

gravatar

Ha! Dan ben ik 365 keer per jaar dagig! (Sliep uit!)

En ook urig, minutig en sekondig hoor!

Pestkop

gravatar

Ik ben geboren op 29,5 februari en ben alleen jarig als alle planeten op één lijn staan, Cher een nieuw album uitbrengt en Michelle Obama ongesteld is. Je hebt geen idee.

Reageer
gravatar

Ik ben jarig wanneer Pasen en Pinksteren op één dag vallen, maar mij hoor je toch ook niet Klagen Christof. Word toch eens volwassen.

Reageer