Rop Verhegge doet niet aan schrikkeldag

‘Voor mij is het 19 februari’

En wéér raakt Rop Verhegge uit Cuijk een dag achter op de jaartelling. De 40-jarige loodgieter doet al zijn hele leven niet mee aan de schrikkeldag, om principiële redenen. Voor Rop is het vandaag 19 februari.

“Met de schrikkeldag doen we onze cultuur in de uitverkoop,” vertelt Verhegge zichtbaar. “Zo’n extra dag is alleen maar bedoeld om ons aan te passen aan de draaiing van de aarde. Terwijl de aarde zich moet aanpassen aan ons. Helaas voelt ‘ie zich daar te groot voor.”

De gemeente Cuijk gaat volgende week om tafel met Verhegge. De gemeente wil hem uitleggen dat Rop juist tien dagen vóór loopt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als de man eigenwijs wil zijn, dan moet hij daar wel op tijd mee beginnen. Hij had in 1582 moeten doorgaan op de Juliaanse kalender en niet laf pas vanaf zijn eigen geboorte. Dat hadde dan weer onszelve het perspectief geboden om de man op zijn waanidee aan te pakken, de arme dolende ketter.

gravatar

Ja precies, voor Rop zou het dus 10 maart moeten zijn.

Dat is 2.

De gedachte van Rop kan ik me nog voorstellen, maar jullie verhaal is warrig, en dus mislukt.

Reageer
gravatar

Jannie kun je even je bek houden, we zijn hier met een serieuze discussie bezig. Vriendelijk bedankt!