Bron Flickr - Liivet - CC - BY

Roedel stofzuigers ontsnapt van Huishoudbeurs

‘Heel onwerkelijk allemaal’

In Amsterdam is vanmiddag grote consternatie ontstaan toen een roedel stofzuigers van het terrein van de Huishoudbeurs wist te ontsnappen. Twee stofzuigers zijn inmiddels teruggevonden; van tien apparaten ontbreekt nog ieder spoor.

De ontsnapte stofzuigers gelden als tam, maar kunnen buiten hun natuurlijke habitat onverwacht gedrag vertonen. “Vermijd stopcontact, blijf kalm en schakel een professionele werkster in”, luidt het advies. De twee teruggevonden stofzuigers werden teruggevonden op een station in Tsjechië. Ze konden worden getraceerd door het snoer te volgen.

Bezoekster Hetty Wilbrink stond op een paar meter afstand toen de stofzuigers het hazenpad kozen. “Ik kon nog net opzij springen, anders had ik nu misschien wel in een stofzuigerzak gezeten. Heel onwerkelijk allemaal.” Marije Dijksma zag het van een afstandje gebeuren: “Het geluid dat ze maakten ging door merg en been. Dat vergeet ik nooit meer.”

De politie adviseert spinnen, sieraden en stof om alert te zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mensen, pas op! De schrijvers van dit stuk zeggen maar wat! Tam? Hoezo tam? Ik ben gisteren overvallen door m’n bloedeigen stofzuiger Dusty.

Ik wilde gaan zuigen, dus ik deed nietsvermoedend de kast open om haar te pakken. Maar Dusty begon tegelijk vervaarlijk te loeien. En het erge was, ze was niet alleen. Ze was vergezeld door twee mij volslagen onbekende stofzuigers.

De twee vreemde stofzuigers vielen me tegelijk aan. Dusty niet, ze bleef wel loeien, maar ze deed niets. Misschien herinnerde ze zich al onze goede jaren samen?

Ik had twee stofdoeken bij me en voor ik het wist waren ze door de twee vreemde stofzuigers opgezogen. Vervolgens zoog de ene een Euro uit m’n zak en zoog de ander de ring van mijn vinger af. Mijn geluk was dat ze zich daarna op m’n sokken stortten. Daar verslikten ze zich nogal in, waardoor ik kans zag te ontsnappen.

Ik sloot me op in de kelder en ik heb zeker een kwartier doodsangsten uitgestaan. Het constante geloei van de stofzuigers, het bonken op de kelderdeur, het was vreselijk. Toen werd het stil en even later hoorde ik de voordeur dichtslaan.

Ik voel me behoorlijk getraumatiseerd en ik mis Dusty, maar gelukkig ben ik er lichamelijk goed vanaf gekomen. Ik moet er niet aan denken hoe het was afgelopen als ik vanochtend nieuwe sokken zou hebben aangedaan. Misschien zou ik er dan nu niet meer zijn.

Dus pas op mensen. Benader uw stofzuigers met de grootste omzichtigheid, of beter nog, voorlopig even helemaal niet meer. Zelfs als u, net als ik, altijd een goede band hebt gehad met uw stofzuiger. Ik heb geluk gehad, u heeft dat misschien niet…

Reageer
gravatar

‘Voila, een voorbeeld van een invoelend, doch geserreerd gebracht, essay over eigen beleving. Heel on-topic, heel erg betrokken en getuigend van eerlijke, diepe betrokkenheid bij een maatschappelijk gebeuren. In navolging (als het ware) van Dominee Gremdaat, op een lijn te stellen met de overpeinzingen op het niveau van van een Marten Toonder, zelfs van een Godfried Bomans. Mister Tea, verras ons met meer van uw observaties. U heeft in mij in ieder geval één fan

gravatar

De enige les die ik uit het gelezene trek, is om mij ‘s-ochtends niet te veel naar mijn geliefde echtgenote te voegen en gewoon mijn sokken nog een weekje langer te dragen.

gravatar

Hoe kun je dit nu met droge ogen beweren Bas? Nóg een week langer die sokken aan Bas; stuur je aan op een vechtscheiding? Denk er wel aan dat je zo, ongewild, een hoge zuurgraad kunt oplopen die de gaten in het laminaat doet branden met jouw zweetsokken.

gravatar

Van welingelichte zijde wordt gemeld dat dit het begin is van De Grote Uittocht. De langgevreesde exodus van stofzuigers, oud en jong, gesnoerd én snoerloos, Miele’s met stofzak én zakloze Dysons. Vermoed wordt dat met name Siemens, Philipsen en AEG’s van recente bouwjaren zijn teruggeroepen door de fabrikant, maar hun vertrek laat het verdwijnen van hele volksstammen Zanussi’s, Electroluxen en Hoover’s onverklaard. VVD-minister Ard van der Steur (V & J) heeft verklaard te vermoeden dat de IS hierachter zit, maar ook ten kantore van deze groepering zit men met de handen in het haar. Men wordt verzocht ramen en deuren tot nader order gesloten te houden, met name als de stofzuigers zijn uitgerust met een zelfoprollend snoermechanisme. Inmiddels stellen AIVD en Alberto Stegemann undercover een onderzoek in.

Reageer
gravatar

In de Haagse gangengordel is men naarstig op zoek naar een onvervalste analoge straatbezem. Straatjes dienen ten alle tijden schoongeveegd te worden, als er weer eens een vuiltje voor de deur van een fractievoorzitter blijft kleven.

Het zou de politiek in het algemeen nogal wat schade kunnen opleveren. Gelukkig leven wij in een net en fatsoenlijk land, met een bijbehorende wachtgeldregeling voor de gedupeerden, nu de stofzuigers de tent zijn uitgevlogen.

gravatar

Het is tragisch dat er nog tien stofzuigers spoorloos zijn. Men zou toch zeggen dat ook zij te traceren moeten zijn via hun snoer. Ik vermoed dat zij de wijk hebben genomen naar het permanente tentenkamp in Calais, dat op last van de rechter voor de helft mag worden ontruimd. Wellicht zijn enkelen de spoortunnel naar het VK binnengedrongen, achter economische vluchtelingen aan die een nieuw bestaan zoeken in groot-Londen. Zouden ze kunnen wennen aan het Cockney dat daar gesproken wordt en aan het feit dat men ze daar vacuumcleaners noemt. Sorry; vragen, vragen, allemaal vragen, maar geen antwoorden. Sterkte.

Reageer
gravatar

Dat komt omdat alle waarheidsstof hier in Nld in de stofzuigzak (doofpot) wordt gestopt. Zo gaat dat nou eenmaal met belangrijke stofdeeltjes hier in Nederland… Stop het weg stel je voor dat het bij het volk aankomt…

gravatar

Zo’n incident heb ik jaren geleden ook meegemaakt in het voormalige Friesland toen er 36 (zesendertig!) strandjutters de wijk namen. Uiteindelijk zijn ze door de dutchbatters in het toekomstige Bosnië in de kiem gesmoord. De verbeelding speelt met wat die muiters van plan waren..

Reageer
gravatar

Toch ook zielig voor die stofzuigers. Die arme apparaten weet ook niet wat hen overkomt. Zielig ook dat die apparaten worden opgesloten tussen allemaal vrouwen met kortpittig kapsel en winkelkarretjes. Dan zou ik ook het hazenpad kiezen.

Reageer
gravatar

Ik adviseer u om bij hans die andere op bezoek te gaan, de beide huisvuilopziugmachines dragen de naam Henry. dat is duidelijk te zien op bovenstaande afbeelding.

gravatar

Insinuatie.

Er is meer te snappen en minder te doen daardoor.

Welk persoon is een dwijl en snapt zijn/haar/stofklit?

Onpersoonlijk hier zonder reactie van de redactie..

gravatar

Volgens mij was dat enkel de nieuwe film van Steven Spielberg. Iets van Vacuum park over een groot pretpark met stofzuigers in kooien die dan ontsnappen. Met een spannende achtervolging van een stofzuiger rex.