Maya’s voorspelden chaos met emoticons op Facebook al

‘Wereld overspoeld en vernietigd door basisemoties’

De complete verwarring die op Facebook is ontstaan door de introductie van emoticons naast de vind-ik-leuk-knop, is al voorspeld door de Maya’s. In de oude stad Quiriguá in Guatemala zijn geschriften gevonden waaruit blijkt dat basale menselijke emoties tot een onmetelijke chaos leiden.

In de vierduizend jaar oude teksten is te lezen dat de wereld ruim drie jaar na het einde der tijden overspoeld – en vernietigd – wordt door de vijf basisemoties ‘geweldig’, ‘verdrietig’, ‘boos’, ‘verbluft’ en ‘grappig’.

Volgens oudheidkundige Rory Cunningham is het opvallend dat Facebook juist voor deze vijf emoties kiest. “Geweldig, verdrietig, boos en grappig zijn uitgerekend de vier emoties waarover de Maya’s al beschikten. Verbluft niet natuurlijk, want ze zagen alles lang van tevoren aankomen.”

Cunningham vreest dat we er allemaal aan gaan: “


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geweldig, verdrietig, boos, verbluft, en grappig.

Lang geleden leefden de vijf emoticons in vrede samen. Maar alles veranderde toen de Boze Emoticon aanviel. Alleen de Avatar, meester van alle vijf de Emoticons kon ze stoppen. Maar toen de wereld hem het meest nodig had, verdween hij.

Honderd jaar ging voorbij en m’n broer en ik vonden de nieuwe Avatar, een verbluftmeester genaamd Kelly van der Veer. Haar verbluftstuur techniek is geweldig maar zij moet nog veel leren voordat ze anderen kan helpen.

Maar ik geloof dat Kelly van der Veer, de wereld kan redden.

Reageer
gravatar

2.0 hebben ze nog niet voorspeld.

Ze zitten zelf nog steeds te wachten op Android 6, zodat ze verder kunnen.

Echte Nurt