Alle vrouwen met een huis kijken weleens Funda

‘Gewoon lekker om over te fantaseren’

Bijna alle vrouwen die een huis hebben kijken weleens Funda. Eén op de drie vrouwen met een koopwoning geeft zelfs aan regelmatig de makelaarssite te bezoeken om hun woonfantasieën te bevredigen.

Eva (31) en haar vriend Rick (34) hebben samen een koopwoning. Toch kijkt Eva dagelijks Funda. “Ik ben heel gelukkig met mijn huis, maar soms voelt het wel beklemmend om aan één woning gebonden te zijn,” vertelt ze. “Als ik ’s avonds thuiskom van mijn werk, vind ik het fijn om even een halfuurtje naar grote villa’s te kijken en te fantaseren over wat ik met die enorme dakkapellen zou doen.”

Volgens vastgoeddeskundige Emma Voorhoeve geeft Funda een onrealistisch beeld van de huizenmarkt. “Vrouwen kijken bijna altijd buiten hun budget naar grote penthouses en paleizen. Ze geloven niet dat ze daadwerkelijk zo’n huis kunnen krijgen, maar het is wel lekker om over te fantaseren. Op Funda zijn vrouwen altijd één muisklik verwijderd van een mooier huis en het aanbod is eindeloos: twee-onder-één-kap, opknappers, herenhuizen en natuurlijk seniorenflats.”

Veel mannen worden onzeker van vrouwen die zoveel naar andere huizen kijken. Ze denken dat hun huis niet groot of goed genoeg is. Rick vindt dat zijn vriendin vlucht voor intiem woonplezier: “We kunnen toch ook ons huis verbouwen? Misschien kunnen we samen een keer Funda kijken.”

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis is gebleken dat mannen soms ook Funda kijken, maar daar minder openhartig over zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben geen vrouw maar kijk regelmatig Funda. Maar dan alleen huizen met vraagprijs boven EUR 950.00,- buiten de randstad en voorzien van (binnen) zwembad. Je moet namelijk voorbereid zijn als blijkt dat je de 10e van de maand de jackpot hebt binnengeharkt.

Reageer
gravatar

Zeg Van Bralhuysen, dat jij géén vrouw bent .. daar hadden we al een vermoeden van, maar dat je openlijk verklaart regelmatig naar Funda te kijken, is wel heel erg gedurfd voor een vent. Dat zit heel dicht aan tegen het lezen van de Viva, Libelle of Margriet en/of een meerdaags verblijf op de Wipselberg, tussen gefacelifte en/of gebotoxeerde society-vrouwen

gravatar

Ach ja, Outsider, wat maakt het jou uit, als Van Bralhuysen maar geen VVD-er is, toch? Niet? Van Bralhuysen, ha ha. Je bedoelt de jack-pot aan de Zuid-as, ouwe reus.

Biertje?

gravatar

Dus Edwina en Wilma, om verschillende redenen gezamenlijk naar Reykjavik? Bien etonnées de se trouver ensemble. Nooit meer last van overvolle treinen met graffiti en frauderende VVD’ers. En bevalt het?

gravatar

Joh ik ben al lang blij dat mn vriendin dit tegenwoordig online doet. Vroeger struikelde ik overal over de makelaarsgidsen en woonglossy’s.

Reageer