Bron YT - RTL Nieuws

‘Ik ga het straal voorbijlopen van V&D ontzettend missen’

Winkelend publiek moet verder zonder baken van irrelevantie

Het faillissement van V&D heeft er flink ingehakt bij het winkelend publiek. Veel Nederlanders gaan de winkel die ze altijd straal voorbij liepen ontzettend missen. Voor hen was het negeren van V&D een vast ritueel tijdens het shoppen.

Margreet Langeslag (43) uit Den Bosch geeft toe dat ze wel een traantje heeft moeten wegpinken toen ze hoorde dat het doek voor V&D definitief was gevallen. “Ik ga regelmatig winkelen met mijn zus. Als je dan de hele tijd winkel in, winkel uit gaat, is het heerlijk om één zaak gewoon gedachteloos links te kunnen laten liggen. Eeuwig zonde dat dat nu niet meer kan.”

Ook voor Robin Joosten (22) uit Leiden doet de ondergang van het warenhuis pijn: “In het Leidse winkelgebied heeft V&D een heel prominente plaats. Zeker als je haast hebt, is het fijn om zeker te weten: hier hoef ik in ieder geval niet naar binnen. Dat stukje gemak raak ik nu kwijt.”

Retaildeskundige Cor Wellink verwacht dat Nederlanders op zoek zullen gaan naar een nieuwe winkelketen om zich niets van aan te trekken: “V&D was echt een baken van irrelevantie in iedere winkelstraat. Ouderen kunnen zich wellicht nog wel herinneren dat ze er ooit een kladblok of een onderbroek hebben gekocht. Pas in de loop der jaren is het imago van volstrekte onbeduidendheid opgebouwd, onder meer door het bouwen van een website waar niemand op klikte.”

Hoe teleurgesteld ze ook is, Margreet Langeslag ziet één voordeel aan het verdwijnen van V&D: “Als mijn zus en ik gaan lunchen bij La Place, hoeven we ons niet meer door een aftands pakhuis te worstelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ach V&D was net als die oude tante die harstikke lief was maar waar je alsnog nooit langsging.

Neemt niet weg dat we er voor dekbedden,kussens ed vaak beter tercht konden dan elders…

gravatar

Ik voorspel dat het net zo gaat als met de leegstaande kerken in Nederland: als de panden maar lang genoeg verloederen worden ze bij opbod verkocht om er restaurants of AH to go’s in te vestigen. Kortzichtigheid duurt het langst.

Reageer
gravatar

Voor een verwarmde straat hoef je niet naar binnen.

Het is stompzinnig hoeveel energie er verspild wordt in al die Nederlandse koopgoten, met openstaande winkelpuien, en loeiende warmtekanonnen daar direct achter.

En dan zijn we toch zó bezig met het milieu, energie, en opwarming van de aarde.

Stompzinnig.

gravatar

Misschien kunnen we de HEMA gaan negeren nu de V&D er niet meer is? Een beetje een bleek compromis maar je moet toch iets hè…

Reageer
gravatar

Misschien is het iets om Corrie van Hiernaast te gaan negeren. Heb je meteen ook een woordspeling met négeren te pakken.

Zal ze leuk vinden.

gravatar

Hema is nog steeds een gewaardeerde winkel in Nederland die het goed doet.

Maarja, het zal wel niet vet koel of best wel tsjil zijn voor mensen met bontkraagjes, plunderkappies, mutsen in de zomer, kakzakken of opengeknipte knieën van broeken.

Mode is voor mensen zonder smaak.

En afbreken is altijd makkelijker dan ergens vóór zijn.

gravatar

Sneue grap dit.

Juist in Leiden was V&D net grondig vernieuwd tot een hele mooie en aangename winkel.

La Place, waar iedereen van houdt, was natuurlijk wèl onderdeel van V&D. Er zaten er 2 van in de Leidse V&D.

En dan gaan er natuurlijk nog 8000 banen verloren.

Reageer
gravatar

tsja, hadden ze de fietsenstalling maar niet ondergronds moeten maken zodat je er niet meer langs hoefde te lopen.

gravatar

Er is altijd nog de mogelijkheid om in die panden asielzoekers te huisvesten.

Daar komt bij dat het nieuws over de sluiting ook de Syriërs bereikt heeft, en zodra het lentezonnetje weer gaat schijnen, vaart men weer met een vrolijk vooruitzicht het soppie over.

Reageer
gravatar

Wij hadden hier in Almere juist wel een mooie vestiging en werd ook goed bezocht. Helemaal geen aftandse winkel met een hele leuke collectie. Kwam er vaak een kocht er veel.

Reageer
gravatar

Over ‘baken’ gesproken! Het wordt nu erg moeilijk om anderen de weg te wijzen naar andere winkels. ‘Bij de V&D rechtsaf’, dan kom je vanzelf bij de Blokker’, is er niet meer bij…

Reageer
gravatar

Voorbij lopen??? Onzin!!!
Ik vind het verschrikkelijk dat ik er niet meer naar binnen kan. De kortste weg van Kalverstraat naar Rokin is nu potverdorie afgesloten.

Reageer
gravatar

Maakt niet uit, ik zag vanmiddag dat het hele trottoir aan de kant van het Rokin opgebroken is , dus die route is nu dubbel afgesneden. Dat wordt dus omlopen via de Munt.

gravatar

Wij gaan de V&D in Tilburg ook missen! Nu moeten we helemaal omlopen ipv de V&D als short cut te gebruiken van het Pieter Vredeplein naar de winkelstraat! Balen hoor…

Reageer
gravatar

Beste heren Julius en Maalderink,

Bij deze is u door Madeleine een veer uitgereikt, te steken op een plaats naar keuze. Ik gun u beide het genot; het schijnt verdient.

gravatar

Winkelleed

Wordt dit het beeld in elke straat
geen winkel die meer opengaat
Nooit meer in de rijen staan
‘t verwachte einde komt er aan

Lege panden naastgelegen
heeft internet dit klaargekregen
Geen inkopen meer in de stad
maar wink’len op je luie gat

We doen hetzelf, maar zien we echt
dat de middenstand hier onterecht
de dupe wordt, een lasting ding
straks krijgen we de rekening

Als wij dan door de straten lopen
zien hoe ze lege panden slopen
Vergeten wordt de winkelier
als uitgestorven fabeldier

En zij die in een winkel dienden
krijgen wat zij niet verdienden
‘t zal op den duur ons alle treffen
ik hoop dat we ‘t op tijd beseffen

P.Altena

Reageer
gravatar

Misschien wat voor Ome Joop of zijn relnicht: “V&D The Musical”? Of zou Sjon de Mol er eerder een grijpstuiver aan verdienen met de serie “V&D naar de Kloten”?

Reageer
gravatar

Mensen mogen natuurlijk hun mening geven….net als ik….zelf heb ik 25 jaar gewerkt voor V&D en natuurlijk was er een hoop te verbeteren, maar wees eens eerlijk allemaal welke winkel niet !!!
Ik heb zelf heel vaak de andere kant van de medaille gezien en ervaren…hoeveel klanten wel tevreden waren en het heerlijk vonden om bij ons te winkelen…we hebben de kans niet gekregen en dat is voor iedereen ontzettend jammer..we waren op de goede weg…en waar vind je nog personeel die zo bevlogen waren…kijk om je heen !!!

Reageer
gravatar

Pffff het nieuws over hudson bay…. Mis V&D nog altijd.
Ben één keer in de nieuwe winkel geweest, maar peperduur en lijkt wel een steriel ziekenhuis en peperduur

Reageer