Bron YT - Ruptly TV

Europese leiders twijfelen over vriendschapsarmbandje Turkije

‘Als we het af doen, is het meteen zo definitief’

De Europese regeringsleiders twijfelen sterk wat ze moeten doen met hun armbandjes die de vriendschap met Turkije symboliseren. De verhouding met de vroegere hartsvriendin is ernstig bekoeld, maar voor veel leiders voelt het te definitief om het halve hartje met Turks vlaggetje daadwerkelijk af te doen.

Het vriendschapsarmbandje bungelt al sinds 1952 om de polsen van de regeringsleiders. Angela Merkel kijkt nu met een gemengd gevoel naar het halve hartje: “We hebben veel samen meegemaakt. Al die staatsbezoeken, Patriot-raketten en de vele eindeloze zomerdagen dat we hebben onderhandeld over een mogelijke Turkse toetreding tot de Europese Unie waarvan we allebei wisten dat ‘ie er nooit zou komen, dat vergeet je niet zomaar.”

Ook premier Mark Rutte worstelt met zijn sieraad. “Je komt elkaar toch iedere keer weer tegen. Het wordt heel pijnlijk als president Erdogan dan ziet dat ik het niet meer draag, zeker als ik hem moet vragen om nog meer vluchtelingen op te vangen.”

De Franse president François Hollande zegt stiekem te hopen dat Erdogan zelf het armbandje van zijn pols haalt: “Dan is het zijn keuze geweest. Maar tegelijkertijd krijg ik al tranen in mijn ogen bij het idee. Het is niet zomaar iets wat we dan opgeven. Ik heb toch best mooie herinneringen aan gegarandeerde vrede en veiligheid op ons continent.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het hele probleem in een notedop:
Majeure premisse: Turkije is een Islamitisch land in Europa. De heersende klassen in Irak zijn Soennitisch, net zoals de heersende klassen in Azerbeidzjan, Saudi-Arabië, Syrië, Irak, Koeweit. Allen zijn grote olieleveranciers.
Mineure premissen:
– Heel Europa (met name het Westen daarvan), is economisch volledig afhankelijk van Soennitische olie.
– Amerika is afhankelijk van haar bases in Turkije
Conclusies:
1. Europa doet vriendelijk naar Erdogan maar heeft moeite met de Turkse steun aan I.S. en de oorlog tegen de Koerden die met NAVO-wapens wordt gevoerd.
2. Wij hebben de Koerden nodig om enig succes tegen I.S. te verwerven, Turkije moordt Koerden uit omdat zij Turkse hegemonie over hun grondgebied niet accepteren.
3. Europa is ambivalent naar Turkije waar Erdogan slim gebruik van maakt.
4. Poetin jaagt met zijn continue bombardementen de voltallige bevolking van Syrië, Koerdistan en Irak naar (West-) Europa om daar het economisch systeem te ontregelen. Poetin en Erdogan: bien étonnés de se trouver ensemble.

Reageer
gravatar

Interessante analyse, ja maar maar niet kort genoeg. Turkije heeft ervaring met genocide. Wil dat na 100 jaar graag nog es doen. Nou en? Wij eten er hier geen broodje döner, köfte of shwarma minder om. Geen reden om hierover van de (turkse) cook te raken.

gravatar

Dat zal zo zijn beste Ja, maar wat betreft uw behoefte aan vlees betrokken uit Turkije komt u in dit land uitermate bedrogen uit. Zelfs het inmiddels gesloten bedrijf van Willy Selten uit Oss verkocht gewoon de door genocide geteisterde paardensnippers, wat door moest gaan als de vulling van een pitabroodje.

De Turken zijn in dit verband net zoals De Hollanders: men verkoopt knollen voor citroenen. Voormalig premier Balkenende had daar destijds een mooie benaming voor, maar die ben ik even vergeten.

gravatar

Turkije is een leuk land om op vakantie te gaan, maar na 1 week ben ik blij dat ik weer terug mag. Met andere woorden, ik hoef ze er niet bij te hebben.

Reageer
gravatar

Ah kijk eens aan,

De geachte reactant Koekoek heeft zojuist een flinke steen in de vijver gegooid. Een carrière in de Politiek behoort echt tot de mogelijkheden om uw standpunten nóg beter over het voetlicht te brengen.

Het schijnt dat er op rechts in het spectrum wel enige ruimte bestaat om u te profileren. Heer Moszkowicz heeft onlangs besloten om voor hem moverende redenen deze leemte niet op te vullen.

gravatar

Trendvolger, beschikt u over inside information, of juridische voorkennis wellicht? Volgens Bram Moszkowicz (lijsttrekker en strafpleiter b.d.) heeft hij zelf de knoop doorgehakt en de eer aan zichzelf gehouden. Ik verwijs -in dit verband- ook nog even naar zijn reeds eerder geschorste (vak)broeder Robert Moszkowicz die gaarne, en onder mijnede, verklaart dat zijn broer Bram, een rechts-politieke carrière niet kon verenigen met zijn ethisch hoogstaande principes aangaande seriële monogamie. Bram is nooit goed hersteld van de geestelijke opdoffer die hem is toegebracht door het overhaaste vertrek van Eva Jinek.

gravatar

Wat u zegt beste Outsider,

Ook heer Moszkowicz gooit wel eens steen in de gracht om te kijken hoe de eendjes er op reageren. In zijn geval zwommen ze de verkeerde kant op, hetgeen Bram deed concluderen dat de soos hier niet mee akkoord zou gaan. Het zou hem simpelweg een strafkorting hebben opgeleverd.

Maar nee, ik beschik niet over enige voorkennis, daar zijn anderen voor. Ondertussen vliegt de dame Jinek wel erg laag op 1, sinds Bram moest bedanken voor de eer om als politicus op de bank van Eva plaats te nemen. Op de lijst kwam plots de ruimte vrij om Jort Kelder enkele meninkjes te laten ventileren. De kijkcijfers toonden naderhand aan dat er geen daling had plaatsgevonden, en de schrijvende pers smult er nog steeds van.

gravatar

Wel ja, het ontbreken van een karakter in het benodigde mailadres voorkomt weliswaar terecht het stempel van de opsteller ervan, maar het voedt de wens naar de terugkeer van de redigeerknop alhier, die het mogelijk maakte dergelijke missers recht te zetten. Nou ja, bij deze.

gravatar

Ik las net in de Kampioen dat een verkooptruc in dat soort landen is om gauw bij iemand een armband om te doen die niet meer af te krijgen is.

Special price for you!
You first customer today!

Reageer
gravatar

Heel bijzonder allemaal weer,

Terwijl de Damen und Herren gezamelijk in het Europese Parlementsgebouw -in de volksmond ook wel de Koketterette genoemd- elkaar de vliegen afvangen door te verklaren dat ‘de mijne mooier is dan de jouwe’, loopt men ondertussen wel allemaal met een armband om de goed gevulde nek, terwijl men met elkaar onder het genot van een kopje thee de vluchtelingen opdeelt.

Reageer
gravatar

Als EU had ik een vriend waarmee ik alles deed
Als hij begon te vechten, dan vocht ik met hem mee
Als ik Syrië bombardeerde, Liet hij ze ook daar gaan
Een mooiere vriendschap, kon er in m’n ogen niet bestaan
Totdat hij ineens andere dingen deed dan wat er afgesproken was
En hij Koerdistan bestookt met mosterdgas

Een keer trek je de conclusie
Vriendschap is een illusie
Vriendschap is een droom
Een pakketje schroot, met een dun laagje chroom

Reageer