Bram wordt met rood haar gepest terwijl hij dat niet eens heeft

‘Kinderen zijn meedogenloos’

De 10-jarige Bram uit Gouda wordt al jaren gepest om zijn rode haar. Onterecht, vindt Bram: “Ik heb helemaal geen rood haar.”

Bram wordt dagelijks door zijn klasgenoten uitgescholden voor vuurtoren, stoplicht, wortel, sproetenkop en rooie. Ook zeggen ze dat Bram geen ziel heeft en dood moet. Brams moeder Brenda (40) vindt het vreselijk: “Bram heeft prachtig donker haar en niet één sproet, zelfs niet in de zomer. Hij verdient dit niet.”

Brenda is al meerdere keren op school gaan praten, maar de pesterijen houden niet op. Ze is boos: “Mijn kind wordt ten onrechte gepest en niemand doet er iets aan. Terwijl in Brams klas vier kinderen met een bril zitten, twee met een buitenboordbeugel en één vetklep die nog steeds niet zindelijk is. Dan denk ik: waarom worden die misbaksels niet gepest?” Brenda is er kapot van. “Kinderen kunnen zo meedogenloos zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ja dat zie je vaker, mensen die gepest worden of werden en die dan zelf niet anders kunnen dan weer andere mensen pesten, liefst die die nog zwakker zijn dan zij zelf.

gravatar

Wat een aansteller.

Je hoeft niet blond te zijn om blont te doen.

Waarom zou dat voor roodharigen anders zijn?
Of vindt Brammetje nu ineens dat hij een speciale behandeling verdient?

Reageer
gravatar

Vanochtend heeft het trieste bericht mij bereikt dat Bram vannacht door middel van zelfdoding om het leven is gekomen.

In een brief die hij achterliet schreef Bram dat hij tot zijn wanhoopsdaad is gekomen doordat hij vreselijk werd getreiterd en zijn leven hierdoor een hel was.

Pesten is geen spelletje.

Reageer
gravatar

Inderdaad. Het ontbreken van een vuurtoren in de klas is zeer gevaarlijk voor de medeleerlingen. Zij zullen nu sneller op de klippen lopen. Dit kan de kinderen ernstig verwonden, dit wilt natuurlijk niemand.
Bram moet gewoon zijn verantwoordelijkheid nemen!

gravatar

Bram wordt gepest vanwege zijn Moeder.
Brenda zelf weegt 120kg, heeft kort rood haar, zweet overmatig en een snor. Als zelfs je kinderen er last van hebben word het tijd er wat aan te doen Brenda.

Reageer