Elke dag blowen combineren met een schoolcarrière: het kan

Powerpuber Joep geeft tips

De combinatie van dagelijks blowen en naar school gaan is geen gemakkelijke opgave. Veel jonge stoners voelen zich genoodzaakt hun schoolcarrière on hold te zetten, zodat ze zich volledig op hun jonko’s kunnen focussen. Maar volgens powerpuber Joep (17) is het best mogelijk om je helemaal de getver te blowen én voltijds naar school te gaan: “Het gaat om keuzes maken en opofferingen, weet je.” De ervaren vierdeklasser deelde zijn belangrijkste tips met ons.

Verdeel je gebrek aan energie zo efficiënt mogelijk
Toen Joep twee jaar geleden stoner werd, veranderde er veel voor hem: “Mijn hele leven stond op zijn kop. Ik was plotseling de hele dag bezig met wiet scoren, lange vloeitjes bietsen en binnenstebuiten draaien. Ik voelde me futloos en viel vaak zomaar in slaap.” Het is volgens Joep daarom belangrijk om je gebrek aan energie goed te verdelen. “Voor mij bood sociale afvlakking een uitkomst. In het begin gaf ik helemaal geen antwoord meer als iemand iets aan me vroeg, maar inmiddels heb ik geleerd om op de juiste momenten apathisch te zijn.”

Durf nee te zeggen
Joep wil alle cannabiskanjers meegeven dat het belangrijk is om grenzen te stellen. “Mensen willen van alles van je”, zegt Joep. “Leraren bijvoorbeeld.” Volgens Joep moet je soms harde keuzes maken en na het blowen in de pauze niet terug naar de klas gaan. “Als je docenten daar moeilijk over doen en je bellen om te vragen waar je uithangt, moet je voor jezelf op durven komen. Zet je telefoon uit en Dora the Explorer aan.”

Geef de moed niet op als je een keertje of twee blijft zitten
“Ga niet bij de pakken neerzitten als je één of twee keer blijft zitten”, adviseert Joep. “Je hebt het nu eenmaal zwaarder dan leerlingen die wel hun ogen open kunnen houden tijdens de les.” Joep probeert zo positief mogelijk in het leven te staan. “Natuurlijk is het soms zwaar, maar juist op moeilijke momenten probeer ik altijd te genieten van al het moois dat het gedoogbeleid mij te bieden heeft. Ja toch?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *