Wat is het meest romantische bedrag om je geliefde te geven op Valentijnsdag?

Handige tips om je partner correct te waarderen!

Het is bijna Valentijnsdag, en dus is het weer tijd om te bedenken hoeveel geld je in het envelopje voor je geliefde stopt. Maar met welk geldbedrag verras je je schatje nu écht? Een paar tips om de plank niet volledig mis te slaan.

1. Vermijd ronde bedragen
Een rond bedrag is cliché, voorspelbaar en niet erg origineel. Veel mannen denken zich er makkelijk vanaf te maken met twee tientjes. Maar iedereen kan een exactere waardering van de relatie waarderen. €23 zegt zoveel meer.

2. Stel zelf een verrassend doosje munten samen
Je liefje vindt het leuk als er werk in het cadeau zit. Zoek verschillende munten uit verschillende landen bij elkaar en schenk aandacht aan de presentatie. Een 50 eurocent uit Spanje glimt bijvoorbeeld beeldig naast een 2 euromunt uit Belgie.

3. Bedenk hoeveel je partner aan jou zal geven
Het is altijd vervelend als de bedragen die jij en je Valentijn aan elkaar geven ver uit elkaar liggen. Maak van tevoren een berekening van het bedrag dat jij verwacht te krijgen. Zo voorkom je een awkward situatie.

4. Schenken is inkomensafhankelijk
Bedenk dat de inhoud van een Valentijnsenvelop inkomensafhankelijk is. Verdien je allebei een modaal inkomen, dan is €83 een fraai bedrag. Maar als je moet rondkomen van een bijstandsuitkering, stop dan maximaal €12 in de envelop. Sta je in de Quote500? Geef dan een geldkoffer in plaats van een envelop.

Wegens gebrek aan succes verlengd! Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sinds gisteren (of morgen) is liefde (en gebrek daaraan) niet meer (en nog steeds) nergens (en overal) relevant. Dus je kan net zo goed Alles of Niets geven. Ikzelf beweerde dit al in 1915, Linda Roos en Jessica zongen er over in 1995.

Reageer
gravatar

Mr Prikkebeen, voor de meeste mensen is een beetje aandacht en genegenheid een eerste levensbehoefte. De belastingdienst deelt de tariefgroepen in op andere gronden. Gaat het om onderhoud of iets nieuws: de eerste kus is dus het kostbaarst. Romantisch, die BTW.