Bron YT - Sammi Ewing

Je vriendin dumpen via een wet: chic of niet?

‘Ik moest in de Staatscourant lezen dat het uit was’

Gedumpt worden: leuk is het nooit. Maar scheelt het als je vriend het uitmaakt via een wetsvoorstel? Volgens sommigen is de nieuwe trend een chique manier om de relatie te beëindigen. Anderen vinden het juist asociaal.

Samira (16) las eind vorig jaar in de Staatscourant dat het uit was met Robin. Een meerderheid van het parlement steunde de initiatiefwet van de leden Voortman (GroenLinks) en Vuijk (VVD) tot beëindiging van de relatie van Robin en Samira teneinde Robin weer naar andere meisjes te kunnen laten kijken.

Het bericht kwam voor Samira, ondanks de langdurige behandeling in Tweede en Eerste Kamer, heel onverwacht. Toch is ze er inmiddels overheen: “Ik was wel verdrietig, want ik dacht echt dat hij gelukkig met me was. Maar op zich vond ik het wel netjes dat hij het op een democratische manier deed.”

Marianne (18) denkt daar heel anders over. Zij trapte een flinke scène toen de Eerste Kamer nipt akkoord ging met het voorstel dat een einde maakte aan haar relatie. “Ik vond het heel pijnlijk om via een stemming bij zitten en opstaan te moeten horen dat het uit was. Marco was er niet eens bij, het was zó onpersoonlijk.”

Het steekt Marianne dat in de tekst van de wet niet stond waarom Marco niet met haar verder wilde: “De ChristenUnie vroeg daar nog naar, maar een duidelijk antwoord kwam er niet. Jammer dat hij niet het lef had om gewoon het debat met me aan te gaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Laat de staat zich niet bemoeien met de liefde die immers het werk van de sterren is.
Wat weet zo’n tweedekameraar van Uw zevende huis? Gooit Uw lief eruit en zet er een vluchteling in. Want zo gaat dat in de politiek.

Reageer
gravatar

Het uitschrijven van een (ont)bindend referendum maken deze delicate kwesties ietwat persoonlijker.

Tevens voorkomt het achterkamertjespolitiek; alwaar de te eindigen relatie wordt uitgeruild voor een ander kroonjuweel van persoonlijke importantie.

Tenslotte is er nog de mogelijkheid een petitie te starten, om zo de strubbelingen aanhangig te maken, en op de kaart te zetten.

Reageer
gravatar

Chic of niet, ik was destijds één van de eerste die mijn vriendin dumpte via het wed.

Blijkbaar heb ik iemand in de tweede kamer geïnspireerd, of ze hebben me verkeerd begrepen. Dat kan ook natuurlijk.

Reageer