bron NPO

Goede grappen bij glamouravond met Erdogan op Turkse grens

Glamourjournalist Twan Huys: ‘Amerikaanse traditie werkt heel goed hier’

De avond die glamourjournalist Twan Huys organiseerde op de Turkse grens is een groot succes geworden. Op het zogeheten ‘Muhabirler Akşam’ waren onder andere niet-opgesloten journalisten, Europese leiders en verscheidene celebrities uitgenodigd.

Het was de eerste keer dat een dergelijke avond plaatsvond, maar glamourjournalist Huys was direct erg te spreken over het optreden van de Turkse president. In zijn grappige toespraak dreef Erdogan voornamelijk de spot met journalisten, maar wist hij en passant ook op luchtige wijze Europa onder druk te zetten: “Tayyip kan gewoon heel makkelijk het publiek op sleeptouw nemen, hij heeft een scherp gevoel voor timing en repressie.” aldus de glunderende glamourjournalist Twan Huys.

Erdogan opende zijn toespraak door te zeggen dat de opkomst veel hoger had kunnen zijn als hij niet iedereen op zou sluiten, maar hij kreeg de handen pas echt op elkaar toen hij gekscherend dreigde de grens open te gooien en grote groepen vluchtelingen Europa in te laten.

Als het aan glamourjournalist Twan Huys ligt wordt de avond een traditie naar het Amerikaanse model: “Dat werkt heel goed hier. Je moet het maar durven. Het is heel fijn om elk jaar een avond te hebben waarop je als politiek en pers op de Turkse grens samenkomt om de macht te bevragen en de persvrijheid op de hak te nemen. En iedereen had een strikje om, fantastisch.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Recep had kort na zijn spreekbeurt een gezellig gesprekje met de leider van IS, Al Bakr Al Baghdadi (Bloody Daddy voor intimi) onder het genot van een fles Raki en wat halal Lamahcun’s. Je weet wel, lekker ongedwongen met de poten op tafel en de schoenen richting Twan Huys. En gelachen dat ze hebben, die twee. Tayyip krijgt € 3.000.000.000, – voor het massaal doorlaten van Turken, Somaliërs en Marokkanen die voor € 15,– van Turkije een echt paspoort krijgen op een zelfgekozen Syrische naam. Hun gelach wordt overstemd door de gierende lach van Vlad Putin, die nu de laatste nog resterende sociale systemen van de EU ontregelt, nog een toefje fundamentalistische Tsjetsjenen en Europa kan zó op de schroothoop. Scheelt een 3e Wereldoorlog

Reageer