Dave komt terug op kinderwens door zikavirus

‘Het is vreselijk, maar we moeten nog jaren wachten’

Dave (35) uit Scharwoude heeft besloten om voorlopig geen kinderen te nemen uit angst voor het zikavirus. Afgelopen weekend liet hij zijn vriendin weten dat hij ‘niets liever wil maar dat het risico nu te groot is.’ De tegelzetter wil het een paar jaar uitstellen tot ze zeker weten dat het virus geen bedreiging meer vormt.

Het zikavirus wordt overgebracht door muskieten die in Nederland niet voorkomen, maar volgens Dave kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen: “Denk je dat muggen zich aan grenzen houden? Die gaan en staan waar ze willen. Er hoeft er maar één op de verkeerde banaan te gaan zitten en ik zit met een misvormd kind opgescheept.”

Dave organiseert zaterdagavond een informatiebijeenkomst over het zikavirus in café het Molentje. “Veel mannen maken zich grote zorgen. Ze vragen zich af of dit wel een geschikt moment is om kinderen te krijgen. Ik adviseer ze om nog een jaar of vijf te wachten, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden.” Dat Monique dan 42 jaar oud is, vindt Dave geen bezwaar: “Dan weet ik tenminste zeker dat het kind gezond ter wereld komt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ssssstttt…..!!!! Roy en Nicole hebben hun namen veranderd, in de hoop dat daarmee ook het geslacht van hun kind zou mee veranderen. Dat lag immers nog lang niet zo lang vast als hun namen. Dat wicht verdomde het een zoon te worden. Daarom hebben ze het maar weggegooid. Maar ja, hun namen hadden zij natuurlijk al veranderd, hè Nu heten zij Dave en Monique. (Weet jij wel hoe erg dat is, Dave te moeten heten en naast een Monique wakker te moeten worden?)

gravatar

Heeft Dave zich al verdiept in de risico’s die zwangerschap met zich mee brengen bij vrouwen ouder dan 40 jaar? Elk moment telt in deze fase waarin het nog maar de vraag is of ze samen überhaupt kinderen kunnen krijgen, nemen bestaat niet. De aanpak voor dit risico levert enkel andere op, terwijl het risico minimaal is.

Reageer
gravatar

Bedenk wel dat voor Dave’s geloofwaardigheid op de foto zijn bovenhoofd vier keer groter is gefotoshopt. En de vertaling van zijn geagiteerde hngh hngh is gedaan door Monique, professioneel klankenduidster en zwijginterprete (rechts op de foto).

gravatar

Dave heeft daar wel aan gedacht, maar die gedachte (nog) niet gedeeld. De oplossing voor dat probleem is simpel en doeltreffend: Dave slaat ‘de eerste leg’ over en gaat over een jaar of vijf à tien meteen over tot de tweede leg. Hij zal dan reeds in zijn midlifecrisis zitten en dan DUS kindertjes maken met een nieuwe, veel jongere partner. Goed bekeken, Dave! Scheelt tegen die tijd enorm in de alimentatie.

gravatar

Ik vraag me af hoe lang Dave het heft in eigen hand houdt. Zodra hij het initiatief bij Monique neerlegt, is ie gezien. Als je al geen grip hebt op de tijd, als man, waarom dan het gevecht aan willen gaan met de eierwekker.