Peter probeerde tevergeefs gesprek te volgen achter Guido’s rug

Peter hoorde duidelijk niet bij groepje

Behoedzaam schuifelde Peter in de richting van oud-collega Guido, een van de weinige mensen die hij kende op dit feestje. Guido stond met vier andere mensen in een klein kringetje en het gesprek leek tamelijk geanimeerd te zijn.

Het viertal stond vrij dicht op elkaar, waarschijnlijk om elkaar te kunnen verstaan. Peter deed een dappere poging om zich ongemerkt tussen Guido en de lange man die hij niet kende te positioneren. Tevergeefs: de lange man gaf geen krimp en ook Guido leek geenszins voornemens zich open te draaien.

Half verscholen achter Guido’s rug probeerde Peter het gesprek te volgen, in de hoop dat hij met een goed getimede kwinkslag zijn plek in het groepje kon opeisen. Hij faalde. Peter bleef alleen achter.

Na twaalf lange minuten gaf Peter het op. Hij zou nooit bij dit groepje horen. Hij zou nooit bij dit feestje horen. Peter checkte voor de zevende keer zijn mail en ging naar huis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wie maakt dat ik niets meer lust
Wie verstoort mijn rust?
Ja, dat is Peter, ja, dat is Peter

Waarom doe ik alles fout
Ben ik warm of koud
Dat komt door Peter, dat komt door Peter

Peter is mijn ideaal
Grijze trui en rode sjaal
Blauwe ogen, donker haar
Groot en knap en achttien jaar
Peter vindt de meisjes dom
Kijkt niet naar ze om
Want zo is Peter, want zo is Peter
Peter, Peter, zie je niet
Dat ik ziek ben van verdriet
Peter, ik ben verliefd

Peter zit in de hoogste klas
Ik wou dat ik zover al was

Maar als hij dan eens naar mij keek
Was ik totaal van streek

Wie maakt dat ik niets meer lust
Wie verstoort mijn rust?
Ja, dat is Peter, ja, dat is Peter
Waarom doe ik alles fout
Ben ik warm of koud
Dat komt door Peter, dat komt door Peter

Peter vindt de meisjes dom
Kijkt niet naar ze om
Want zo is Peter, want zo is Peter
Peter, Peter, zie je niet
Dat ik ziek ben van verdriet
Peter, ik ben verliefd

Reageer
gravatar

Jiskefet kom op doe normaal en neem die 2 suffe reacties mee ja dank u doei.
Vroeger was de Speld een leuk internetdingetje. Nu niet meer best jammer. Goed dat je geen likes meer uit kan delen die zelfverheerlijking van een paar types maakte het er niet beter op. Triest 2016 is net als in 2015 jezelf kapot liken zeker als een ander het niet never nooit doet. Doei ik ga een faceboekkie lezen. Testen wat mijn naam over me zegt of waar ik aan sterf later. Lachen man

gravatar

Weer een stukje onzorgvuldige journalistiek van De Speld.
Kijk toch eens naar de foto. Dat slaat toch nergens op!

Peter heeft blauwe ogen en donker haar, is groot en knap en achttien jaar. Daarnaast draagt hij een grijze trui en een rode sjaal. Niemand op de foto beantwoordt aan dat signalement.

Dus.

Reageer
gravatar

There’s a club if you’d like to go
you could meet somebody who really loves you
so you go, and you stand on your own
and you leave on your own
and you go home, and you cry
and you want to die

Reageer