Van der Steur negeerde ambtelijke notitie op broodje in koelkast

Minister moet opnieuw excuses maken

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft opnieuw een ambtelijke notitie genegeerd. Op een broodje filet americain in de koelkast van het ministerie was een post-it met ‘Afblijven! van Frank’ geplakt, maar Van der Steur at het broodje toch op. De minister moet zich volgende week in de Tweede Kamer verantwoorden.

Vooruitlopend op het Kamerdebat heeft Van der Steur inmiddels zijn verontschuldigingen aangeboden aan Frank. Na de commotie over de foto van Volkert van der Graaf, de Teevendeal en de MH17-lezing van professor Maat is dat al de vierde keer dat de minister excuses moet maken. Het is de vraag of hij er wederom mee wegkomt.

“Dit is de zoveelste keer dat deze minister uit de bocht vliegt”, stelt D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma. “Het schijnt dat Frank de excuses heeft geaccepteerd, maar de Kamer is over dit incident niet geïnformeerd. Wij moesten het uit de media vernemen. Dat is onaanvaardbaar.”

Ook CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt is kritisch: “Als deze minister er niet eens in slaagt om iets futiels als een broodje filet americain in goede banen te leiden, hoe kan de Kamer er dan op vertrouwen dat hij grote dossiers als de Nationale politie wél onder controle heeft?”

Coalitiepartijen VVD en PvdA zijn echter niet van plan om Van der Steur te laten vallen. Volgens VVD-Kamerlid Foort van Oosten zou het broodje ‘inmiddels toch over de datum zijn geweest’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is aandoenlijk, maar ook onzinnig, als De Speld hier een special wijdt aan Ard van der Steur. En wel hierom:
1. Ard, als lid van de kerngroep VVD, is bij zijn aanstelling als minister, bespoten met Teflon-spray. Dat houdt in dat zijn fouten-afstotende eigenschappen waterdicht worden gehouden door Mark Rutte.
2. Fouten, fraudes, omkopingen en “onvoldoende informatie verschaffen aan de Tweede Kamer” (politieke doodzonden voor niet VVD-politici) worden altijd succesvol afgewenteld op dé masochistische coalitiegenoot PvdA, of onder het tapijt geveegd door stille vennoot Alexander Pechtold..
Het constateren dat Ard van der Steur OVERAL mee wegkomt, is als het intrappen van een open deur. Deze minister kan -anders dan het bejaarde duo Opstelten/Teeven- nog jaren vooruit met een binnensmonds gemonkeld “het spijt mij”. De voltallige Tweede Kamer neemt hier altijd genoegen mee, zo is zij nu eenmaal afgericht.

Reageer
gravatar

Een writer’s block wellicht?

In dit geval speelt Julius op save; zelfs een blinde weet dit voorzetje nog in te koppen.

Doch beste Outsider, op een dag beseft Ard dat ‘ie ook maar een mens is, al is dat rijkelijk laat.

gravatar

Hoewel Sharon Dijksma en vd Steur aan dezelfde obsessie lijden (koelkastplunderen en andermans broodjes snaaien) hebben zij verder geen relatie en kunnen elkaar dus ook niet hebben besmet. Ook hebben zij niks met Erica Terpstra.

Reageer
gravatar

Ik zie de filmer ook een sloot “overtredingen” maken of in ieder geval een gebrek aan inzicht ten toon spreiden die gedrag ook uitlokken. Onnodig links rijden, keihard doorrijden terwijl je al problemen voor je ziet ontstaan dat soort dingen. Anticiperen is ook belangrijk, hij veroorzaakt zelf een hele boel gevaarlijke situatie door dit niet te doen.

Reageer
gravatar

Ho-ho-ho, de kamer trekt weer overhaast conclusies!

De tekst in dat dossier bevat overduidelijk persoonlijke aantekeningen van een ambtenaar. Dit had nooit in deze vorm in de openbaarheid gebracht mogen worden, zonder eerst volledig zwart te zijn ‘gelakt’.

Dit is een lek!
Dit is een schande!

Minister van der Steur gaat uiteraard vrij uit.

Namens G.A. van der Steur
Ministerie van justitie

Reageer
gravatar

aan het postuur van de minister te zien is dit niet de eerste keer dat hij ambtelijke notities in de koelkast heeft genegeerd dus een parlementaire enquete om hier meer helderheid over te krijgen lijkt me wel op zijn plaats

Reageer