Niks lekkers in snoepla ouders

‘Er lag nota bene een zak Japanse notenmix’

Voor Jesse (20) is het ieder weekend weer een hoogtepunt: de snoepla van zijn ouders. De teleurstelling was dan ook groot toen de Nijmeegse student de la zaterdag na het stappen opentrok: geen drop, geen chocola, geen lekkere koekjes, geen chips.

“Het was niet eens zo dat de la leeg was”, stelt Jesse verbolgen vast. “Er lag van alles in, maar dat was allemaal oneetbaar. Biscuitjes, Haagse hopjes, crackers, zoutstokjes, rollen pepermunt, doosjes rozijnen… Er lag nota bene een zak Japanse notenmix. Are you kidding me? Het enige lekkere was een doosje bonbons, maar daar zat een strik omheen, dus daar moest ik van afblijven.”

Voor Jesse is het gissen wat er precies is gebeurd. “Misschien heeft papa deze week boodschappen gedaan of heeft mama in de supermarkt een tia gehad. Hoe dan ook, hopelijk is dit eens maar nooit weer.”

Ten einde raad heeft Jesse een appel gegeten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij niet-welvaartsvaste ouders van uitwonende studenten doet tegenwoordig het dieet “Koekje van eigen deeg” opgang, een spin-off van Sonja Bakker. Bekende TV-koks propageren nu voor voedselbank-afhankelijken hét afvaldieet: Schraalhans keukenmeester. In de vorige eeuw had de toenmalige MP Colijn een gouden tip voor de hongerende bevolking (circa 45 %) van koninkrijk Holland (“Van viskoppen kan men ook soep maken”). En die was niet eens VVD’er; kèje nagaan..

Reageer
gravatar

Ja we dachten ‘we gaan gezonder snacken’. En daarbij Jesse, er mogen ook bij jou wel wat kilootjes af. We lijken nu wel een Amerikaans gezin!

Dus Jesse; wen er maar aan.

Reageer
gravatar

Toch geldt voor beiden dat vrijwel alles wat er ingaat er ook weer uitkomt; en toch groei je er van.

gravatar

Je bent jong en je wil wat, we hebben het allemaal weleens gedaan, jatten uit de keukenkast. Ook deze mensen kunnen nog goed terechtkomen, als ze tot inkeer komen.

Reageer
gravatar

En zo dragen deze ouders op een simpele, doeltreffende manier bij aan het gezondere eetpatroon van hun post-puber-pokkejong.

Wat doet iemand van 20 nog thuis?!

Reageer