Bron Wikimedia - MartinD - CC

Man wandelt hert dood

‘Ik was in gedachten verzonken’

Een tragisch ongeval gistermiddag op de Veluwe. Kees Grienk was aan het wandelen toen hij frontaal op een hert slenterde. Het beest was op slag dood. Kees is geschrokken: “Dat hert sprong opeens uit de bosjes, ik kon niet meer afremmen.”

De laatste maanden worden er op de Veluwe vaker herten doodgewandeld. Eerder nam het Staatsbosbeheer al maatregelen door waarschuwingsborden langs de wandelpaden te plaatsen. Die waarschuwing ontging de voetpadmaniak: “Ik was in gedachten verzonken waardoor ik niet goed oplette. Heel zielig dat mijn onbesuisde gekuier zo’n hert fataal wordt. Voortaan drentel ik minder roekeloos.”

Kees hield zelf nauwelijks iets over aan de botsing: “Alleen wat schaafwonden en een supergaaf gewei aan de muur. Ik heb geluk gehad.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit ongeval had dus voorkomen kunnen worden. Het bord staat duidelijk in de verkeerde hoek. Het is immers niet de wandelaar die gewaarschuwd moet worden, maar het is het hert. Net zoals automobilisten middels een bord bij het zebrapad onnodige schade wordt bespaard. Hoog tijd dat we hier een campagne over gaan maken.

Reageer
gravatar

Waarom? Om het ding kaal te grazen?

Trouwens, mag jij van jouw oppasser wel in het bos komen? Die hekken staan er niet voor niets, en voor je het weet heb je een bon aan je reetje.

gravatar

Tjongejonge, het lijkt wel een trend, dat spooklopen tegenwoordig. Moet je kijken wat er jaarlijks in Brabant omver wordt gekuierd. En dat hing vroeger allemaal bij Willie Selten in de vriezer.

Reageer
gravatar

Echt heel dom van die man.. Maar aan de andere kant had die hert ook gewoon verlichting bij zich moeten hebben. Hier in het noorden is het zelfs verplicht voor egels, vossen en fazanten om voor- en achterlicht bij zich te hebben.

Reageer
gravatar

Wat u zegt heer,

U geeft hiermee de belangrijkste reden aan waarom andersdenkenden massaal uw provincie verruilen voor het comfortabele woongenot in Amsterdam e.o.

Daarbij de wens hebbend, om m.n. Groningen in zijn geheel weer terug te geven aan de natuur.

Het waardeoordeel wat u overigens uitspreekt, is enigszins curieus te noemen. De dunne populatie van herten in het noordelijk gebied bevindt zich uitsluitend binnen de afrastering rondom kinderboerderijen.

Bebossing heeft overigens in uw provincie nooit plaatsgevonden. Een straatlantaarn per acht strekkende kilometers volstaat dan ook ruimschoots.