Bron: YT - Polit Archiv

Man durft niet meer met 1000 man over straat na Keulen

‘Je wordt voortdurend argwanend aangekeken door onschuldige vrouwen’

De schrik zit er goed in bij Bert Keunings. Na de massa-aanrandingen in Keulen durft de Amersfoorter ‘s avonds niet meer met duizend man over straat: “Wanneer je als man met 999 vrienden over straat wandelt, word je voortdurend argwanend aangekeken door onschuldige vrouwen.”

De sfeer op straat is sinds enkele dagen veranderd: “Iedereen vindt je opeens verdacht terwijl er zoveel groepen van duizend man zijn die geen massa-aanrandingen plegen. Je moet met z’n duizenden tegenwoordig goed op je hoede zijn. Je ziet soms een groepje vrouwen naar ons loeren zo van ‘hey, die zijn met zijn duizenden.’ Vaak jutten ze dan elkaar op om aangifte te doen, ze hitsen elkaar op. Zo gaat dat vaak in grote groepen.”

De aanrandingen in Keulen zijn wat Bert betreft een keerpunt. Ook groepen van duizend uit de Arabische en Noord-Afrikaanse cultuur moeten zich aanpassen, vindt hij: “Als je hier in Nederland met zijn duizenden bent, trap je een paar bushokjes in elkaar, of een andere groep van duizend man, maar je gaat niet een massa-aanranding plegen. Dat doe je maar in je eentje.”

Bert is niet alleen. Ook van andere groepen van duizend man hoort hij dat ze alleen nog in hun eentje op pad durven: “Het probleem is breder dan alleen wij duizend. Ik ken zoveel verhalen van andere mannen die wel eens een aangifte hebben meegemaakt. Dat is niet ok.” Hij doelt niet alleen op fysieke aangiftes: “Alleen al een grappig bedoelde opmerking als ‘ik bel de politie’ gaat eigenlijk al te ver.”

Bert pleit voor een cultuuromslag, waarbij mannen weer met z’n duizenden de straat op kunnen zonder zich onveilig te voelen: “Het gaat erom dat je met honderden jonge mannen weer een fijne avond kunt hebben met elkaar. Biertje erbij, kaartje leggen en daarna lekker achter de vrouwtjes aan. Gewoon gezellig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jammer Hulphond, maar het schijnt dat Dr. Oetker is geschorst, want in dezelfde valkuil gevallen als ooit Drs. Charles Schwietert. De behoefte om zich als academicus te presenteren en zodoende hun ‘waar’ (of niet waar) als A-merk aan te mogen bieden. Er is thans ook een parlementaire enquête gaande die de geloofsbrieven van medewerkers van De Speld aan een onderzoek onderwerpt.

gravatar

De stem van het volk heeft gesproken. Terwijl de eeuwenoude sluier van begoocheling langzaam is opgelicht, staan de volkeren van de aarde op voor hun rechten, en bepalen zo onder geïnspireerde leiding van de Meesters van Wijsheid, jullie Oudere Broeders van weleer, de richting van de mens, en opent de weg zich naar de sterren. Een nat kutje willen ze allemaal. En zo vorderen de stappen in de openbaarheid van de Heer, en zijn er plannen voor een nieuw Centraal Station Keulen, in de stijl van Rotterdam, met Albert Heijn, want daar schortte het aan.

Reageer
gravatar

Advies voor Bert: ga terug naar de Romeinse indeling met decurio’s (tienman), centurio’s (honderdman) en voeg die groepen samen onder een millurio (duizendman) met een geldige gemeentelijke protestvergunning en een spandoek met S.E.& O. (Salve Errrore et Ommissione) want bij een telling kan er wel eens eentje meer of minder blijken mee te lopen. Maar met teveel meelopers van I.S.-zijde kan het wel eens uitdraaien op “een avondje lekker achter bier en de meiden aan” en dan begint de ellende weer van voren af aan. Met 1.000 man moet je écht goed op de kleintjes letten.

Reageer
gravatar

….You can’t change what you don’t acknowledge/this situation needs a
hero/step up/you’re the man of the family….zzzzzzsleepwell greets doctors piel

gravatar

wat ook niet kan is zomaar in een broekje voelen van willekeurige vrouwen of het lekker nat is hier in nederland zit je als grote groep dan even aan een romeinse fontein

Reageer
gravatar

Ik snap er als hooligan geen bal van. Eerst ontweken alleen mannen en kinderen ons als we met duizenden naar het stadion marcheerden. Nu komt daar nog eens argwanende vrouwen bij. Ik heb al voorgesteld om dan maar identiteitsloos over straat te gaan met een niqab maar dat mag niet vanwege de identificatieplicht.

Reageer