Bron: Youtube cc TestTube News

Waarom IS af moet van de vlaktaks

Huidige belastingstelsel op termijn niet houdbaar

Het Westen onderschat het gevaar van het proportionele belastingstelsel van IS. Dat zegt man en econoom Flemmo te Gader. Met het huidige belastingstelsel is volgens Te Gader het verzorgingskalifaat op korte termijn niet meer houdbaar.

Te Gader vindt het huidige algemene belastingtarief van 25% te laag: “Zo’n laag tarief klinkt voor de Libertariers onder ons heel aantrekkelijk, maar het is vragen om problemen. Op dit moment compenseren ze dat met het bestelen van inwoners, daar komt zo’n 40% van de inkomsten vandaan. Nu hebben ze al enorme gaten in de begroting en moeten ze of meer gaan stelen of de belasting opschroeven. Dat laatste is natuurlijk politieke zelfmoord.”

Naast de basisafdracht van 25% komen er nu ook inkomsten uit spontane huisbezoekingen waarbij er extra belasting wordt geïnd van de bevolking. “Maar incidenteel een paar ondernemers bedreigen voor wat extra geld is lang niet genoeg. Dit zou veel structureler moeten gebeuren of je moet toch een Box 3 invoeren. Met een extra box voor hogere inkomens maak je jezelf niet populair, maar het is wel nodig.”

De huidige begroting is niet houdbaar vindt De Gader: “Momenteel geeft IS bijna 70% uit aan defensie, ondertussen wordt er nauwelijks geinvesteerd in educatie en infrastructuur. Als de olie-inkomsten blijven dalen, riskeren ze een failed state te worden. De sociale onrust zou dan voor ons ook een gevaar kunnen zijn. Laten we hopen dat het zover niet zal komen.”

Christine Lagarde, directeur van het IMF, zegt dat de wereld de ogen niet langer kan sluiten voor de fiscale onverantwoordelijkheid van IS. “Het is niet ondenkbaar dat er straks ook IS-bureaucraten naar het Westen komen om te pleiten voor een vlaktaks.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ze hebben de term ‘per capita’ (per hoofd) niet helemaal goed begrepen daar. Momenteel komen er allemaal Kalasjnikov-Sjimmies met vrachten afgehakte hoofden aanzetten, ‘om de belasting op te eisen’. Niet gek overigens met lui die alla-akbar en insjalla als voornaamste woordenschat hebben.

Hoog tijd voor een educatieve missie die ze de nobele beginselen van het progressieve belastingstelsel in een klasje d.m.v. Playmobil gaat uitleggen.

We kunnen er niet nog een hoop belastingvluchtelingen bij hebben hier! (Of juist wel?)

Reageer
gravatar

Volgens de (ontstoken?) fractieleider PvdA, Diederik Samson kan Nederland er probleemloos minimaal nog minstens 200.000 asielzoekers bijhebben. Dat gaat hem stemmen kosten ter rechter- én ter linkerzijde; Mark my words.

gravatar

Gossie, dat De Speld het aandurft een artikel over Isis te schrijven. De laatste tijd is censuur en politieke corectheid een kenmerk van de redactie geworden. De kakkebroeken!

Reageer
gravatar

Natuurlijk ligt er een noodpakket klaar om een EXIS te voorkomen. Ondanks de verschillen van inzicht, hebben alle partijen elkaar juist hard nodig.

Juist in deze dynamische tijden, waarin de met elkaar opgebouwde normen, waarden én machtstructuren door deze crisis enigszins onder druk zijn komen te staan.

Reageer
gravatar

Voor een heilsstaat zoals IS is, zou het geen probleem moeten zijn om in ieder geval in Nederland de ANBI-status aan te vragen. Dat zou het voor mij weer aantrekkelijker maken om ze te geven. Een hoge gun-factor heeft ze immers al…

Reageer