Straatbeeld dreigt uit Nederland te verdwijnen

Door Google Streetview zijn straten overbodig geworden

Nederland dreigt zijn straatbeeld te verliezen. Steeds minder mensen gaan de straat op, ze kiezen voor online alternatieven. “Straten kunnen de concurrentie met online afbeeldingen en Google Streetview niet aan”, aldus Wilbert van Veen, planoloog aan de Universteit Tilburg.

“Tien jaar geleden was het straatbeeld niet weg te denken uit Nederland. Met de introductie van de ansichtkaart kwam daar al enigszins de klad in, maar door de komst van Google Streetview zijn straten overbodig geworden”, vertelt Van Veen. “Online straten bezoeken is gewoon veel makkelijker. Met slechts een muisklik ben je zo weer een paar kilometer verder.”

Dennis Venema (26) vindt het vooral makkelijk om het online te regelen: “Het is gewoon heel chill dat ik nooit meer naar buiten hoef om de straat op te gaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En toch blijft het Nederlandse straatbeeld erg herkenbaar. Alle tegels van alle stoepen zijn hetzelfde. Verkeersborden idem. Netjes. Van Maastricht tot Steenwijk. In België heeft élk gehucht zijn eigen verkeersborden en invoegstroken.

Het Belgische straatsbeeld is veel leuker maar je moet meer uitkijken wat je doet me dunkt.

Reageer
gravatar

Gebelgde, de vergelijking tussen Nederland en België is ongeveer die tussen mono-cultuur en chaos. Maar weet dat ook in Nederland stuitende verschillen zijn; niet alleen in inkomensniveau en status, maar ook in levensduur en kwaliteit van bestaan en huisvesting. En wij Ollanders leven in een “participatiemaatschappij”, geleerden zoeken nog uit hoe het woord van de profeet Rutte moet worden geïnterpreteerd. Wordt vervolgd.

gravatar

DAT KOMT DOORDAT DE REGERING DE BURGER HELEMAAL HEB UITGEKLEEDT DE BTW OMHOOG TOESLAGEN AFGESCHAFT OF MINDER TE WORDEN ALLEEN MAAR OM DIE VLUCHTELINGEN HIER MAAR METEEN HUIZEN EN ZAKKEN GELD TE GEVEN ZODRA ZE HIER DE GRENS OVER ZIJN!! WINKELS ALS V EN D EN SCAPINO GAAN FALIET DUIZENDEN NEDERLANDERS VERLIEZEN HUN BAAN WAAR IS DE REGERING DAN OJA DIE ZITTEN TE SLIJMEN BIJ DE EU! SCHANDE!!

Reageer
gravatar

Cindy grote bek dicht en trek wat aan. Het is geen pretje om naar een uitgekleed viswijf te moeten luisteren om 06.30 1e kerstdag.

Ik geef liever een zak geld en een huis aan iemand die weet hoe je failliet spelt dan aan een schreeuwmeeuw op Scapino-schoenen met een Capslock-neurose.

Humbug!

gravatar

Ik beleef de straat toch het liefst in 2D. Noem me ouderwets maar op Google Streetview zitten tegenwoordig zoveel asielzoekers.

Reageer
gravatar

Ik gebruik Google Streetview vaak als ik ergens heen ga (om te fotograferen) zodat ik weet hoe het gebied eruit ziet.

Maar de straat op, dagelijks!

Reageer
gravatar

Hebben B & W van Hoorn nog geen protest aangetekend tegen deze Google-shot van Hoorn’s grote winkelstraat, bijna leeg?
Voor je het weet krijgen Klaas Dijkhoff en het COA aanvechting hier een AZC voor 24.000 asielzoekers te vestigen.

Reageer
gravatar

Dat wel, maar nou begint het gedonder op De Speld pas goed!

Iedereen zal steeds meer gewend raken om oeverloos voor zich uit te klikken, waarmee ‘Spelds server met een antieke waarde steeds langer haar poorten zal sluiten.

Overigens, in Utrecht hebben ze Roger Van Boxtel heel hard Eureka horen roepen, maar dit geheel terzijde.

Reageer
gravatar

Ah ja, Van Boxtel, handelsreiziger in bestuursfuncties.
Petje af voor deze D66 beroepskomediant. Imposante transferlijst en -sommen. Na CEO-schap bij Menzis thans bezig aan een vermogensvormende baan als CEO van NS, of ProRail, n’importe quoi. De haren nonchalant in de war, de blik kaarsrecht in de camera, één vinger in het politieke “Old Boys” netwerk en één oor in regelmatig contact met hoofdman Alexander P. voor (wie weet) weer een ministersbaan in ‘t komende kabinet VVD/D66/CDA

gravatar

beste “GDKJordie (@NeekoHTP) I am 100% R.I.U. 666 ~DOG SI NATAS SWiZZANG~ ThR0W eM SiXeZ uP … Cyber Terrorist, ex Lizard Squad & NuNuGang #LulzSec #LS #HTP” zulke spoilers zet je toch niet publiekelijk op een website?

ik zeg toch ook niet dat de Titanic gezonken is met Leonardo di Caprio, dat Darth Vader de vader van Luke is en dat de originele Godfather doodgaat en vervangen wordt door zijn afgestudeerde zoon en dat Forrest Gump ging rennen?

gravatar

Nou, als ik dat straatbeeld op de foto zie vergaat mij alle zin om naar buiten te gaan. Walgelijk, vulgair, afgrijselijk!

Onsmakelijk!

Waarom grijpt Rutte weer eens niet in? Die zit zeker weer zoals altijd aan zijn vriend te friemelen!

Walgelijk, vulgair, afgrijselijk! Onsmakelijk!

Reageer
gravatar

Rutte was hier net nog, lurkend aan een Fristi. Hij groette hartelijk, zoals elke dag. Dat de straten in Meppel leeg zijn, zoals op de foto, hoeft niet te betekenen dat heel Nederland online gaat!

gravatar

@agent niet meer doorlopen maar doorklikken dan maar? En laat je gewoon even filmen door zo’n streetviewer.