Jessica verloor haar baby: ‘Ik kan wel janken’

Veenendaalse bang dat iemand Sem heeft weggegooid

Jessica de Lange uit Veenendaal weet het even niet meer. De 28-jarige apothekersassistente was ontzettend gehecht aan haar baby Sem, maar liet hem vrijdag in de trein liggen.

“Ik kan wel janken”, zegt Jessica, terwijl ze een foto van Sem laat zien. “Andere mensen begrijpen dat misschien niet, maar mijn kleine lieve baby’tje was gewoon heel belangrijk voor mij. Ik nam hem overal mee naartoe. Ik moet er niet aan denken dat ik hem nooit meer zie.”

Jessica hoopt dat iemand Sem heeft gevonden en hem aan haar teruggeeft. Haar oproep op Facebook werd meer dan 2.000 keer gedeeld, maar heeft tot nu toe nog niets opgeleverd. Wel kreeg ze veel hartverwarmende reacties. Zo schreef Ilona: “Niemand kan bepalen wat wel en niet belangrijk voor jou is. Ik hoop dat je je baby snel weer terugkrijgt!”

Jessica zegt voorlopig nog niet van plan te zijn de zoektocht op te geven: “Elke keer als ik naar bed ga denk ik: Waar is ‘ie nou? Ik hoop dat nog meer mensen mijn bericht delen. De vinder krijgt een taart!” Haar grootste angst is dat haar baby in de prullenbak terecht is gekomen. “Hij was een beetje vies, maar zo’n baby gooi je toch niet zomaar weg?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is niet te hopen voor Jessica dat haar baby in handen is gevallen van een kinderloos Islamitisch echtpaar sympathiserend met de IS, Al Qaeda of Taliban. Sem zou dan voor de keus worden gesteld zijn haram-voornaam (“Sem”) te ruilen voor een fatsoenlijke halal-voornaam zoals Achmed, Mohammed, Mahmoud, Abu, Ali, Mustapha en een eerlijke Islamitisch goedgekeurde achternaam als Al Bakr, Al Badr, Hari, Talib of Al Baghdadi, zoniet: decapitatie.

Reageer
gravatar

Ik heb om dit soort toestanden te voorkomen ons adres op het voorhoofd van onze baby laten tattoeëeren. Op die plaats ziet hij het zelf niet en heeft er dus geen last van. En de NS stuurt hem gewoon op met de post als we hem op de trein vergeten. Prima service, mag gezegd worden.

Reageer
gravatar

Dan ook niet bij mij komen zeuren als die baby over 60 jaar nog steeds geen aanstalten maakt om zelfstandig te gaan wonen.

gravatar

Geachte heer of vrouw V. Ruchtbaar, U hebt het mis. Het kost volgens mij, maar ik kan me vergissen, wat zaad en een eicel. Of gaat het tegenwoordig anders?

gravatar

Tjonge zeg, ik had nooit gedacht dat Facebook meerdere leden der redactie van De Speld zo enorm kon inspireren in het schrijven van diepzinnige, speciaal voor leerlingen van het v.m.b.o. geschikte artikeltjes.

Of is men daar met de eindejaarsschoonmaak begonnen, door zich door zo veel mogelijk volgers te laten ontvrienden?

Reageer
gravatar

Vlug, straks blijkt-ie nog opgegeten te zijn door een asielzoeker! Die eten alles. Laatst nog gehoord dat ze alle vijvers leeghalen en de koikarpers op de barbecue leggen. Ja, je hoort me toch dingen, de laatste tijd …

Reageer
gravatar

Deze bovenstaande zin had niet misstaan in het Groot Dictee der Nederlandse Taal! Helaas bent u net te laat, maar volgend jaar nieuwe kansen zullen we maar zeggen!

gravatar

De trein waar Sem in zat ging rechtstreeks naar station Meppel. Daar heeft men Sem zien uitstappen, waarna hij aan omstanders aangaf in Meppel een nieuw leven op te willen bouwen, zonder Jessica, waarvan hij het bestaan overigens niet af wist.

Reageer
gravatar

@Priscila: nee, jou baby. Me baby, jou baby, hullie der baby.
Het gaat niet om jou baby waar bemoeiie je mee dannn.
Nee maar echt.

Ik ga me baby zoeken moet ergens in huis leggen maar waar. Niet in de trein zeker weten vrijdag had ik der nog gezien daarna niet in de trein geweest.
Dus.

gravatar

Ik heb geen baby.

Zag er pas geleden eentje bij de gevonden voorwerpen liggen van de NS, maar daar zaten blijkbaar geen batterijen in. Deed niks meer, dus die heb ik laten liggen.

In defecte staat brengt zoiets nauwelijks nog wat op.

gravatar

kan de taalnazi zich niet bezig houden met belangrijkere dingen, zoals de speech van Wilders, als hij minister president wordt?

gravatar

Echt heel slordig dit. In de trein ben ik wel eens een paraplu verloren, een flesje water, een telefoon, een jas, een i-pod, een tas met net gekochte kleding, een laptop, een goede vriend, mijn ov-chipkaart, een rugzak met explosieven, de helft van mijn patatje met, maar nog nooit een baby. Voortaan beter opletten Jessica!

Reageer
gravatar

Ja, je moet je gewoon niet zo hechten aan de dingen die je wel eens in de trein zou kunnen laten liggen

gravatar

Een oudere conductrice heeft mij meegenomen, maar ik mag haar naam niet noemen. Als je over een jaar of twintig een leuke jonge conducteur ziet, ben ik het misschien.

Reageer
gravatar

Och ja, wat een mooie reactie! Maakt natuurlijk verder niet uit dat je geen éne kloot hebt aan die reactie, maar toch!
Ilona moet gewoon d’r bek houden!

gravatar

Ik vind het een heel ontroerende en wijze reactie van Ilona. Ik zou willen dat ik zulke fijne vrienden had die mij zelfs in zulke moeilijke tijden blijven steunen en een hart onder de riem blijven steken. Een top wijf, die Ilona!