Aad vertrouwt de media niet meer, dus haalt hij zijn nieuws van Facebook

‘Poetin doet tenminste echt wat tegen IS’

Aad van Buiten heeft al heel lang geen vertrouwen meer in de media. De 55-jarige inwoner van Wijchen neemt alles wat hij meekrijgt via televisie en kranten met een flinke korrel zout. Om toch op de hoogte te blijven, haalt hij zijn nieuws van Facebook.

Volgens Aad zijn de mainstream media niets meer dan een verlengstuk van de huidige machthebbers: “Ze vertellen alleen maar leugens. En het volk slikt dat gewoon allemaal voor zoete koek.” Aad doet daar niet aan mee: “Ik blijf wél zelf nadenken.”

Op Facebook las Aad onder meer dat de Russische bombardementen op IS veel meer effect hebben dan de aanvallen van de westerse coalitie. “Poetin doet tenminste echt wat tegen terrorisme. Die IS-gasten schijten in hun broek voor de Russen. En wat doen de westerse media? Die schilderen Poetin af als een dictator. Schandalig.”

Om zijn Facebook-vrienden ook kennis te laten nemen van de echte waarheid, deelt Aad een paar keer per dag nieuwsberichten op zijn eigen tijdlijn. “De media willen je sturen in je mening door je continu met valse informatie te bestoken. Ik probeer ervoor te zorgen dat mijn vrienden dat niet overkomt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nee, de media kopiëren gewoon alles wat willekeurige mensen hebben verzonnen en maken het verhaal dan nog net iets spannender in een wedstrijd om uw aandacht. Voor de clicks. Een dagje internetten is wel 2 cent waard voor adverteerders. Veel plezier iedereen met je internet onderzoek. #breakthesystem

Reageer
gravatar

Waar heb je kranten voor nodig, of facebook? Ik kijk gewoon TV.

Sinds Derrick en Inspector Morse er niet meer op zijn, worden er eens stuk minder moorden gepleegd in Nederland. Hebben we toch wat bereikt. Alleen in Maastricht gaat het nog helemaal niet goed. Vreemde toestanden op Terschelling en in Woudrichem.

Reageer
gravatar

Ik ben ook gestopt met van alles en nog wat, Zeker met de speld. Want mijn berichtjes komen ook niet meer daar te staan. Waarom zou ik me moe maken om niks.

Reageer
gravatar

Wat vevelend voor je Margootje. Mijn reacties worden altijd meteen geplaatst en ik krijg zelfs een email met een bedankje van De Speld.

Jouw reacties zullen wel te links zijn.

Corrie.

gravatar

Opstelten heeft de Kamer goed ingelicht en Demmink is heteroseksueel en heeft nog nooit een kind aangeraakt.

De PVV omarmt asielzoekers en Miltenburg wordt accountmanager bij een producent van papiervernietigers.

En ik geloof in sprookjes, want sprookjes vertellen de waarheid.

Reageer