Onzeker Planbureau blijft Tim vragen of hij nog wel gelukkig is

Continue zoektocht naar bevestiging wekt irritatie

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijft Tim (34) maar vragen of hij wel gelukkig is. Volgens Tim komt die bevestigingsdrang uit onzekerheid voort, en dat wekt irritatie: “Waarom kan het SCP er niet gewoon op vertrouwen dat het goed gaat?”  

“Het SCP vraagt steeds of ik het allemaal nog zie zitten en welk cijfer ik mijn leven geef,” zucht Tim. Onlangs beoordeelde Tim na lang aandringen van het SCP zijn leven met een 7,8. “Het SCP reageerde daar teleurgesteld op, alsof het niet hoog genoeg is. Terwijl het naar mijn mening een heel mooi cijfer is.”

Over de toekomst is Tim beduidend minder optimistisch. “Ik ben best gelukkig, maar ik begin het echt behoorlijk zat te worden. Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog steeds dol op het SCP, maar ik wil ook tijd overhouden om leuke dingen met vrienden te doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tim, kan natuurlijk ook gewoon aan een game-verslaving lijden. Hij heeft namelijk dat ‘je ne sais quoi’, dat naturel autistische dat men bij geharde gamers aantreft. Hardlijvigheid, ondervoeding, dehydratie, versnelde hartslag, verhoogde bloeddruk en concentratiestoornissen; het bekende HP-syndroom met Kitkat-symptomatiek. Vaak gediagnosticeerd bij kinderen uit gereformeerde kringen.

Reageer
gravatar

Verschil wordt wel gesuggereerd, omwille van werkgelegenheid, maar IS dat ook zo? Het zijn gewoon twee afdelingen van hetzelfde staatsapparaat, belast met het instandhouden van mythes, zoals de RVD. Want wie kan de cijfers van CBS en de daarop gebaseerde prognoses van CPB controleren? De Tweede Kamer? Met een gemiddeld IQ van de helft van hun schoenmaat? Maar Tim is andere koek, hij kreeg de arm op de rug gedraaid door CPB en riep maar iets: 7,8, om er van af te zijn. Dat krijg je dan, bij dat soort onverhoedse guerrilla-aanvallen van rijksinstellingen.

gravatar

Ik snap niet waarom ze mijn foto gebruiken bij dit artikel. Ik ben het, maar ik ben niet Tim. Ik ken geen Tim, ik wil geen Tim kennen en ik ben niet gelukkig. Bovendien lees ik De Speld en dat levert ook al geen geluksgevoel op of dat ik zou moeten lachen of glimlachen. Dus redactie: graag voortaan geen foto van mij gebruiken. Ik word er echt ongelukkig van.

Reageer
gravatar

Klopt Wiemersma, een mid-dertiger op een achterhaalde Chesterfieldbank en naast een palm die niet door Rob Verlinden zelve is goedgekeurd: dat kán helemaal niet meer anno 2015. Waar het SCP zich druk om maakt is me een raadsel: of Tim nog wel gelukkig is, is voor de politiek geen issue. De politiek let uitsluitend op de belangen van betergestiueerden. SCP en CBS moeten kritiekloos leveren wat de regering van hen eist: prognoses, cijfers en statistieken, want: cijfers kunnen niet liegen, maar leugenaars kunnen uitstekend cijferen. Ieder z’n vak, nietwaar?

Reageer
gravatar

Ik snap het SCP wel.

Moet je nou eens kijken hoe hij er bij zit. Hand in volle wanhoop voor het hoofd geslagen, zittend op een deprimerend zwarte sofa, met naast zich een chrysalidocarpus Lutescens (of een Howea Forsteriana, dat laat ik even in het midden). En dan ook nog dergelijke kleding dragen…

Dat roept terecht bezorgde vragen op.

Reageer
gravatar

Voor Tim is het ook nooit goed: vorig jaar was hij nog aan het klagen dat ik hem nooit iets vroeg over zijn vermogen. Want daar wil meneer het dan maar weer al te graag over hebben. Maar als het gaat om zijn gevoelens dan wil Tim daar, zo blijkt uit eigen onderzoek, in 6 van de 10 gevallen, nooit iets over zeggen.